Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Houten tuintegels

In de meeste gevallen zien we veel stenen tuintegels. Een ander alternatief is de houten tuintegel. Een houten tuintegel geeft een natuurlijke uitstraling waardoor sfeervolle uitstraling krijgt. De tegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout en zijn altijd met behulp van een zaag op maat te maken.

Geïmpregneerde houten tuintegel

Een geïmpregneerde houten tuintegel word meestal van naaldhout gemaakt. Om de kwaliteit en  weerstand en dus de levensduur van een geïmpregneerde vloertegel te verhogen is het hout altijd geïmpregneerd. Impregneren betekent het doordringen van een materiaal met een andere stof. Door het toevoegen van een andere stof kan men het hout waterafstotend, waterbestendig, schimmelwerend of brandvertragend maken.

Hardhouten tuintegel

Hardhouten tuintegels zijn gemaakt van tropisch hardhout. Men heeft de keus uit verschillende soorten hardhout zoals, bangkirai, kandole, keroewing, kapur, angelim vermelho en nog vele andere soorten. Hardhout heeft een warme uitstraling en vergen relatief weinig onderhoud. Het voordeel van hardhouten tuintegels is dat ze een lange levensduur hebben zonder al te veel onderhoud en is een keer in het jaar schoonmaken ruim voldoende. Door het gemak dat een hardhouten tuintegel met zich meebrengt liggen de prijzen van hardhout hoger dan die van geïmpregneerd hout. Maar wees gerust dit verdient u ten opzichte van onderhoud en levensduur zeker terug.

Let op dat u bij het aanschaffen van houten tuintegels altijd controleert of de houten tuintegels zijn voorzien van een certificering. Een certificering geeft aan dat het hout op een eerlijke en verantwoordelijke wijze is bemachtigd.

Linkruil.org

Comments are closed.