Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Houten vloeren

Houten vloeren

De keuze van een vloer is een belangrijke keuze. De vloer bepaalt namelijk hoe de sfeer in de betreffende ruimte zal zijn. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden qua materialen voor uw vloer. Toch blijft de houten vloer een van de favoriete keuzes en dat is niet voor niets!

 

Uitstraling houten vloer

Houten vloeren hebben een warme uitstraling. Wanneer u een ruimte betreedt waar een houten vloer ligt, voelt u zich direct welkom in de ruimte. Een houten vloer staat voor betrouwbaarheid en comfort. Doordat de houten planken direct naast elkaar bevestigd zijn lijkt de vloer uit één geheel te bestaan. Toch oogt de houten vloer zoals hij echt is: losse planken die achter elkaar geplaatst zijn. Afhankelijk van de houtsoort, behandeling en kleur heeft de houten vloer een speelse, een rustige of een meer statige uitstraling.

 

Soorten houten vloeren

Er zijn diverse soorten houten vloeren. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit lamel- of massief parket, echte houten planken of laminaat. Laminaat is officieel geen houten vloer, maar is wel een populaire en budgetoplossing voor diegenen die graag de look van een houten vloer in hun huis willen hebben. Bij alle soorten houten vloeren heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor planken met diepe groeven, ondiepe groeven of zonder groeven. Daarnaast is er een ruime keuze aan kleuren als het om houten vloeren gaat. De kleuren lopen uiteen van wit (whitewash) en lichtbruin tot zeer donkerbruin en zelfs zwart. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat u altijd een houten vloer vindt die perfect op uw wensen aansluit en bij uw situatie past.

 

Onderhoud van houten vloer

Om zo lang mogelijk van uw houten vloer te kunnen genieten, is het belangrijk dat u uw vloer goed onderhoudt. Afhankelijk van het type vloer waarvoor u gekozen heeft, moet deze om de zoveel tijd in de was gezet worden, geolied of gelakt worden. Een houten vloer wordt als een duurzame vloer gezien. Hoe lang u ervan kunt genieten heeft u mede door het onderhoud grotendeels zelf in de hand. Als u het onderhoud volgens de gebruiksaanwijzing uitvoert, kan de houten vloer tientallen jaren meegaan.

 

Linkruil.org

Comments are closed.