Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Huis verfraaien met mozaïek tegels

Mozaïek is een kunstvorm waarbij uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae) een grote afbeelding wordt gemaakt, die in een vloer of muur worden gemetseld. Zo bestaat ook de mogelijkheid om met glas een glas in lood-mozaïek te maken, het zogenaamde glasmozaïek. Vroeger werd er in de tijd van de Grieken en de Romeinen mozaïek gebruikt om luxe villa’s te verfraaien met afbeeldingen van bijvoorbeeld keizers en goden. Er zijn op verschillende plekken in Europa mozaïeken ontdekt van vroeger die goed bewaard zijn gebleven. Het is vaak ook prachtig om te zien welke kunstvormen met mozaïek zijn gemaakt in het verleden en ook tegenwoordig wordt mozaïek nog toegepast in tegels voor bijvoorbeeld de badkamer of terras.

Mozaïek tegeltjes in zwembad

In de wanden van zwembaden van luxe villa’s zie je ook vaak mozaïektegels verwerkt. Het geeft het zwembad een exclusieve uitstraling, zeker onder water. Ook in terrassen wordt vaak mozaïek verwerkt, gewoon omdat het mooi en er stijlvol uit ziet. Tegenwoordig zijn er mozaïeken te koop waarbij de steentjes of tegeltjes op een stuk gaas zijn bevestigd met bijvoorbeeld lijm. Dat gaas wordt meteen tegen de wand of vloer aangebracht en daarop wordt het mozaïek vastgemaakt.

Glas mozaïek

Een groot voordeel van glasmozaïek is de grote krasbestendigheid, vorstbestendigheid en het, gemak van onderhoud. Een ander voordeel is dat met glasmozaïek werkelijk keureffecten bereikt kunnen worden, wat bijvoorbeeld in de badkamer, zwembad of sauna tot prachtige effecten kan leiden.

Marmer mozaïek

Ook marmer mozaïek kan bijzonder mooi staan door de natuurlijke kleuren en vormen. U kunt er uw huis echt sfeervol mee maken. Op internet zijn er diverse sites te vinden waar u mozaïek tegels kunt kopen om uw huis of tuin mee te verfraaien. Maar welk soort mozaïek u kiest is uiteraard een kwestie van smaak.

Linkruil.org

Comments are closed.