Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Huishoudens in ontwikkelingslanden worden voorzien van energie door Sunny Cars

sunnycars

 3.200 Huishoudens in India, Cambodja en Oeganda zijn voorzien van duurzame energie met de hulp van Sunny Cars. Dit is mogelijk gemaakt door een samenwerking aan te gaan met GreenSeat, het label van Climate Neutral Group.

De bijdrage is belangrijk voor het terug dringen van de CO2- uitstoot, Sunny Cars heeft dit uitgevoerd tussen 1 november 2014 en 31 oktober 2015. Sunny Cars heeft samen met GreenSeat aantrekkelijke mogelijkheden voorgesteld (waar autohuurders via GreenSeat hun verwachte CO2-uitstoot gecompenseerd krijgen door duurzame energieprojecten te steunen) waardoor er in het afgelopen jaar 13.519 wagens waren geboekt.

De GM van Sunny Cars Nederland en België is heel blij met de huidige samenwerking, niet alleen door het aantal geboekte huurauto’s maar een bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot is belangrijker. Een bedrijf dat wilt groeien maar ook stil staat en bewust is van het klimaatprobleem, en de cijfers liegen niet.

Door de samenwerking met GreenSeat en 13.519 ‘groene’ huurauto’s heeft Sunny Cars gezorgd voor een compensatie van 3.109,75 ton CO2. Zo hebben ongeveer 3.200 huishoudens  toegang gekregen tot duurzame energie. In Cambodja wordt biogas toegankelijker gemaakt, houtskoolovens in Oeganda en windenergie in India. Met de huidige gecompenseerde CO2 is gelijk aan 372 keer een rondje om de aarde en negen hectare bos dat bespaard wordt.

Via de site van GreenSeat kan je eenvoudig de gemiddelde CO2-uitstoot van de huurauto berekenen en compenseren. Aantal reisbureaupartners doen ook mee met het compenseren van de CO2-uitstoot. Bij een huursom van 350 euro kost het je slechts 1,75 euro, na betaling krijgt de klant een certificaat.

GreenSeat

Linkruil.org

Comments are closed.