Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Industriële lampen, denostalgische hanglamp

Als men naar de nieuwe rage kijkt in de verlichting, dan ziet men met één oogopslag dat dit niet iets is wat nieuw is ontworpen. Industriële lampen hebben daarvoor een te duidelijke uitstraling en men weet gewoon dat dit ergens uit een oudere fabrieksomgeving moet komen. ‘Oudere fabrieksomgeving’ moet men in dit geval ruim zien, want wat met fabriekslamp wordt aangeduid kon een naaiatelier zijn, een fabriekshal, een houtwerkplaats en zelfs een oude stal.

De fabriekslamp

De fabriekslampen onderscheiden zich van andere typen lampen doordat ze voortkomen uit een tijd dat men het nog niet gewend was om gewone gebruiksvoorwerpen na gebruik weg te gooien. Dat verschijnsel kwam pas veel later, met name toen kunststoffen na de Tweede Wereldoorlog gemeengoed werden.

Bij het ontwerp werd dan ook voor de meeste producten een lang leven in acht genomen. Het interieur van een oude onderneming ging men niet elk jaar veranderen, het was geen showroom, maar er moest gewerkt worden.

Degelijk is het woord waar de fabriekslamp het best mee kan worden beschreven. Zwaar uitgevoerde beugels om de lamp veilig op te hangen, moeren en bouten die metalen onderdelen voor langere tijd aan elkaar bevestigden en glazen lampenkappen die een kleine tik met gemak overleven, dat zijn de typisch opbouwstenen van industriële lampen.

Woningverlichting

Het design van de fabriekslampen werd door de ontwerpers opgepikt en omdat lampen, toen en nu, aan andere regels moeten voldoen, ging men op de tekentafel aan de slag. Het resultaat ziet men nu in de verlichtingszaken en talloze verlichtingswebsites. Fabriekslampen zijn niet gemaakt voor de sierlijkheid. Het zijn stoere lampen in moderne kleuren en in toenemende mate uitgevoerd met de nieuwste verlichtingstechniek, de led lampen.

Hanglampen

De industriële lamp komt meestal voor als plafondlamp of als hanglamp. Als hangende lamp is dit soort lamp momenteel een grote rage. Na al die sierlijke verlichting met tierlantijntjes, waren de moderne lampen al een verademing voor mensen die meer van strak houden. Die mensen zijn gegarandeerd blij met de komst van de fabriekslamp. In een modern interieur past deze nieuwe hanglamp perfect. De rest kan dan zwart, wit en strak zijn, de industriële lamp maakt er een levendig geheel van vooral als er een gekozen wordt met een hele felle kleur.

Linkruil.org

Comments are closed.