Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Informatie over coaten

Coaten is een ander woord voor het aanbrengen van een deklaag. Dit wordt ook wel een oppervlaktebehandeling genoemd. Coaten kan men doen om verschillende redenen. Vaak wordt het gebruikt voor een combinatie van bescherming en voor een betere uitstraling van het product. Coaten kan men doen met vele verschillende materialen die elk een eigen effect hebben op het product waarop het wordt toegepast.

Voordelen van coaten

Coaten heeft vele voordelen. Zo kan door behandeling met een deklaag voorkomen worden dat een product gaat roesten of op andere wijze wordt aangetast. Een goed voorbeeld hiervan zijn houten tuinmeubelen. Het hout wordt voorzien van een speciale coating, zodat de meubelen minder tastbaar zijn voor de invloeden van regen en wind. Hierdoor kunnen deze een stuk langer mee. Daarnaast zit er in de coating ook meteen een pigment verwerkt, waardoor de meubelen een mooiere kleur krijgen. Een andere mogelijkheid van coaten is bijvoorbeeld het voorkomen van elektrische geleiding, of juist het verzorgen daarvan. Coating wordt ook veel gebruikt op papier, al valt het daarop helemaal niet op. Fotopapier is bijvoorbeeld voorzien van een extra deklaag die dit papier een stuk glanzender maakt. Hierdoor wordt de kwaliteit van de afgedrukte foto’s meteen een stuk beter. Daarnaast zorgt de coating er ook voor dat er geen water door het papier heen kan lopen, waardoor de kwaliteit van de foto’s beter blijft. Dit is een typisch voorbeeld van de beschermende functie van een coating.

Hoe blijft coating zitten?

Als u een product gaat coaten wilt u natuurlijk wel dat de beschermende laag blijft zitten. Door bindmiddel aan de coating toe te voegen wordt dit bewerkstelligd. Het is echter afhankelijk van het materiaal waar het te coaten product van gemaakt is welk bindmiddel er nodig is. Niet alle soorten coating kunnen dus op alle materialen toegepast worden.

Linkruil.org

Comments are closed.