Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Keizersvissen in je aquarium? Dit moet je weten!

Een aquarium is een erg leuke toevoeging aan je huis. Je hebt meteen een eyecatcher in de kamer staan en het blijft leuk om naar te kijken. Maar welke vissen zijn dan geschikt om te houden? Keizersvissen zijn prachtige vissen die iedereen wel in zijn of haar zeewater aquarium wil hebben. Ze hebben prachtige kleuren en vallen zeker op in je aquarium. In de natuur komen ze voornamelijk voor in de Indische en Stille Oceaan, en dan vind je ze voornamelijk rond Australië, Fiji en de Filippijnen. Er zijn heel veel verschillende soorten keizersvissen, en wij vertellen je er graag alles over. Zo kunnen de keizersvissen onderverdeeld worden in dwergkeizersvissen en grote keizersvissen.

Dwergkeizersvissen in je aquarium

Dwergkeizersvissen zijn ideaal voor in aquaria. Ze kunnen namelijk gehouden worden in een aquarium met een inhoud vanaf 200 liter. Ze zijn ook ideaal voor als je net een aquarium hebt en er nog niet zo veel ervaring mee hebt. Ze hebben namelijk weinig verzorging nodig en kunnen dus ook prima in een kleine bak terecht. Zorg ervoor dat de bak niet al te klein is, want dan kunnen ze agressief worden. Ze worden wat sneller agressief tegenover soortgenoten, dus het is het best om voor maar één dwergkeizer te kiezen. Daarnaast zijn deze vissen niet reefsafe, wat betekent dat ze niet in een aquarium kunnen waar koralen in staan; hier kunnen ze van gaan eten. Je kunt dit enigszins voorkomen door de vis jong in het aquarium te zetten en veel ander eten te geven, zodat deze minder van het koraal zal eten. Staan er veel koralen in het aquarium, dan levert dat meestal geen problemen op. Hoe minder koralen er in het aquarium staan, des te sneller de dwergkeizer de koralen kaal zal vreten. Naast koralen eten ze graag algjes op stenen, mysis, artemia en vlokvoer.

Grotere soorten

Er zijn natuurlijk ook nog grote soorten dwergkeizers. Dit zijn bijvoorbeeld de Imperator en de Navarchus. Deze vissen kunnen tot wel 40 centimeter lang worden. Je hebt hier dan ook een flink stuk groter aquarium voor nodig, gezien ze voldoende ruimte nodig hebben. Het is wel mogelijk om verschillende soorten keizersvissen bij elkaar te zetten, maar dan wel één per soort. Zet ze zo jong mogelijk in je aquarium en zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Plaats ze niet bij kleinere visjes en garnalen, want deze eten ze op. Ook grote keizersvissen zijn niet reefsafe, ze eten graag spons en koraal. Grote keizersvissen hebben een jeugdkleed en zullen er dus anders anders uitzien als ze volwassen zijn. Naarmate ze ouder worden, zal het jeugdkleed omkleuren naar het volwassen kleed. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk per soort.

Linkruil.org

Comments are closed.