Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Keukens renoveren, zelf doen of uitbesteden

Stel, je keuken staat al zo een 10 tot 20 jaar en je bent er wel op uit gekeken of de keuken begint gebreken te vertonen zoals slijtplekken en kastjes die niet meer dicht willen. Je kunt dan natuurlijk direct voor een nieuwe keuken gaan maar renoveren is ook een goede optie.

Een nieuwe keuken kopen kost je al snel duizenden euro’s terwijl een keukenrenovatie helemaal niet zoveel hoeft te kosten. Zeker als je zelf veel doet. Je moet als eerste een plan maken met alle defecte onderdelen. Vervolgens kun je kijken of je deze zelf zou kunnen oplossen als je een beetje handig bent.

Je kunt denken aan quick fixes zoals andere grepen aan de kastjes, de kastjes zelf een likje verf geven. De kastjes opnieuw vastschroeven. Ook zijn onderdelen te vervangen zoals een kraan of een kookplaat, deze kunnen vaak gewoon in dezelfde opening teruggeplaatst worden. Ook met verlichting valt veel te doen, spotjes onder de kastjes doen het altijd goed en geven direct een ander beeld. Verder is het “aankleden” van je keuken een goed idee, bijvoorbeeld een rij met hangende lepels of een mooi messenblok dat je voor een lelijke plek zet.

Kies je ervoor om je keuken te renoveren door een professional, dan moet je rekening houden met een grotere kostenpost omdat je arbeidsloon gaat betalen. Dit wordt waarschijnlijk de grootste kostenpost. Wel kan de pro vaak snel en netjes werken en ook de grotere klussen zoals het aanrechtblad van de keuken vervangen.

Als er echt geen redden meer aan is kun je altijd nog gaan voor de nieuwe keuken, maar maak wel eerst een goed plan zodat je weet waar je aan toe bent.

Linkruil.org

Comments are closed.