Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kinderen zijn dol op honden

Een hond is niet meer weg te denken uit het gemiddelde huishouden in Nederland. Enkele miljoenen mensen hebben in Nederland een of meerdere honden in huis en dat komt met name doordat kinderen helemaal gek zijn van honden, maar waarom is dat zo?

Honden zijn je beste vriend

Kinderen zien honden als hun beste vriend. Een hond is namelijk zelden tot nooit boos, verdrietig of chagrijnig. Althans dat denken kinderen. Wanneer kinderen van school af komen wacht daar de hond die al kwispelend zijn kleine baasje op staat te wachten. Honden lijken kinderen te begrijpen en dat geldt ook zeker andersom. Een hond is voor kinderen vaak ook een uitlaatklep. Even niet denken aan die vervelende juffrouw of meneer op school of die pesterik, maar lekker met de hond wandelen of steppen.

Het is voor ouders – zeker met actieve kinderen – ook een goede zet om een hond in huis te nemen. De hond geeft het kind namelijk een soort van structuur doordat de hond dagelijks toch meerdere keren uitgelaten moet worden. Zo leert een kind op een speelse manier kennismaken met verplichtingen die het leven met zich meebrengt en een stukje verantwoordelijkheid. Heeft u kinderen die graag aan sport doen en helemaal gek zijn van de hond? Dan is steppen met de hond een uitstekende keuze. Er zijn verschillende kindersteps op de markt waar uw kind op kan gaan steppen. Aan de hand van een stepbeugel en treklijn kan de hond meelopen. Niet alleen goed voor de hond zijn of haar conditie, maar ook zeker voor het kind.

Linkruil.org

Comments are closed.