Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kunstgras, niet alleen voor een kleine tuin of balkon

Misschien denkt u dat ook wel, kunstgras dat is toch alleen voor een kleine tuin of voor op het balkon? Niets is echter minder waar. Juist ook voor grote oppervlakten is kunstgras heel geschikt. Dat er minder vaak voor gekozen wordt heeft overwegend met het investeringsbedrag te maken. Waar natuurgras een paar euro per vierkante meter kost, kost kunstgras al snel het tienvoudige. Dat klinkt duur maar in de praktijk verdient zich dat ook weer terug.

Kunstgras verdient zich terug

Met een kunstgras gazon bespaart u op water, onderhoud, bemesten en bijzaaien. Maar dat is niet het enige gemak. Ook weet u zeker dat u 10 jaar geen aanvullende kosten meer heeft aan uw gras. Met natuurgras is dat wel anders. De meeste graszoden worden binnen een aantal jaar weer vervangen. En met deze vervanging gaat niet alleen geld gepaard, er zal ook de nodige ergernis aan vooraf gaan want u vervangt het gras niet omdat het er zo mooi bij ligt!

Een grote tuin met kunstgras

Bij een grote tuin met kunstgras moet u met dezelfde zaken rekening houden als met een kleine tuin. Nog belangrijker is misschien wel de ondergrond. Op een groter oppervlak zijn verzakkingen sneller zichtbaar en storender. Bedenk hierbij ook, een goede ondergrond gaat twee keer zo lang mee als het kunstgras dus deze investering kunt u zelfs over 20 jaar afschrijven.

Als uw tuin in de winter bladloos en donker is dan zal een frisgroen grasveld eerder opvallen. Want wat de periode of weersomstandigheden ook zijn, kunstgras blijft altijd dezelfde kleur. Zeker met een grote tuin valt dat eerder op. Het plaatsen van groenblijvende struiken is dan ook wel aan te bevelen. Wilt u meer weten of onderhoud van uw kunstgras in de winter of herfst? Kijk dan eens op deze blog van Ecograss.

Gemiddelde oppervlakte verschilt in Nederland of België

In Nederland zijn de tuinen overwegend kleiner dan in België. In Nederland ligt een gemiddelde gazon afmeting op 16m2 terwijl dat in België als snel over de 50m2 gaat. Tuinen met 100m2 tot 200m2 kunstgras zijn niet ongewoon.

Soorten kunstgrassen

Er is veel keuze in verschillende kwaliteiten en soorten. Dit komt ook omdat er veel verschillende toepassingen zijn. Denk hierbij aan decoratie, sport maar ook siergras voor tuin of balkon. Meer weten? Lezen alles over soorten kunstgrassen.

Linkruil.org

Comments are closed.