Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Lampen met led verlichting

Een paar jaar terug waren leds nog nauwelijks interessant voor verlichting. Men had de spaarlamp, de opvolger van de gloeilamp, maar de gloeilamp zelf lag ook nog in de schappen. Leds waren nieuw en de verlichtingsbranche bood slechts enkele lampen aan met leds erin verwerkt. Dat is behoorlijk veranderd.

De nieuwe lichtbron

Dat leds de markt hebben veroverd is een mooi voorbeeld van hoe men door samenwerking veel kan bereiken. Geïnitieerd door de wetenschap, opgepikt door de industrie en omarmd door de politiek én consumentenorganisaties. Loopt men nu een verlichtingszaak binnen of surft men naar een verlichtingswebsite, dan ziet men een ruime keuze aan lampen die uitgevoerd zijn met leds.

Plafondlampen

Plafondlampen worden vaak uitgerust met leds. Het is ook de meest voor de hand liggende keuze. Plafondlampen worden vrijwel altijd gebruikt om een ruimte goed te verlichten en hebben daarom meestal een lamp met een hoger wattage. Door leds te gebruiken in plaats van gloei- of spaarlampen, kan men het elektriciteitsverbruik fors naar beneden brengen.

Staande lampen

De vloerlamp is ook zeer geschikt om van leds te worden voorzien. Staande lampen worden vaak gebruikt als leeslamp of om iets dat aan de muur hangt te verlichten. Een vloerlamp wordt ook vaker verplaatst en krijgt daarom wel eens een stootje. Leds zijn niet schokgevoelig, dus ideaal voor de vloerlamp. Doordat de leds tegenwoordig te krijgen zijn met alle ‘kleuren’ van wit licht, kan een staande lamp dus precies dat gewenste sfeerlicht of prettige leeslicht leveren.

Spots

Spots zijn natuurlijk ook een favoriete lamp om van leds te worden voorzien. Een spot heeft als doel om ergens op schijnen. U kent de halogeenspots die zo’n mooi scherp licht geven. Dit komt niet alleen door de lichtbron zelf, maar ook door het design dat het licht perfect bundelt. Vaarwel dus halogeenlamp, want die wordt en masse vervangen door leds.

Led verlichting

Het tijdperk van de led verlichting is dus aangebroken. Energiezuinig, gaat lekker lang mee, wordt niet zo heet, bestand tegen schokken en eenvoudig waterproof te maken. Soms twijfelt men wel eens aan het nut van nieuwe producten die op de markt worden gebracht, maar met leds is dat dus niet het geval.

Linkruil.org

Comments are closed.