Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Led verlichting, de nieuwe trend voor verlichting

Het heeft even geduurd voordat de leds het domein van het display hebben verlaten. Nu is het zover en we zien dat o.a. aan het grote assortiment aan led verlichting dat momenteel wordt aangeboden.

Wat zijn leds?

Iedereen heeft het er over maar wat zijn leds eigenlijk? Leds zijn diodes, bepaalde elektronische componenten, die licht uitstralen. In de jaren zestig begon dat met de rode ‘lampjes’ in displays. Daar kwamen steeds meer kleuren bij en uiteindelijk zelfs de witte variant. Leds zijn duurder dan andere lichtbronnen. Echter, er kleven ook een aantal zeer interessante voordelen aan het gebruik van leds. Zo zijn leds niet schokgevoelig, kunnen tegen temperatuursveranderingen, gaan zuinig om met energie en gaan lang mee, om er een paar te noemen.

Verlichting

Het mag duidelijk zijn dat de hele wereld graag ziet dat de leds worden gebruikt voor het verlichten van ruimtes, inclusief de woning. De energieconsumptie moet omlaag en de led techniek heeft daarvoor de beste kaarten in de hand.
De led techniek is de afgelopen jaren dan ook met sprongen vooruit gegaan. Belangrijk was uiteraard het ter beschikking komen van de witte leds. Nu kon men ruimtes gaan verlichten aangezien de rode en groene leds daar niet geschikt voor waren.

Uiteraard gingen de producenten van spaarlampen en gloeilampen in defensie en wezen zij fijntjes op de onechte kleur van het witte led licht. Zelf hadden ze namelijk veel geld en tijd geïnvesteerd in diverse varianten van wit licht, zoals ‘daglicht’. Maar ook dat is inmiddels opgelost en led verlichting komt tegenwoordig ook in wit licht met een bepaalde ‘warmte’.

Het interieur

De opmars van de leds is niet meer te stoppen en de wereld van de verlichting staat op zijn kop. Led strips en led lampen worden momenteel overal toegepast. In alle kamers en vertrekken zijn ze te vinden en het maakt niet uit welke stijl het interieur heeft. De led techniek geeft interieurontwerpers bovendien veel meer mogelijkheden dan wat ze met de oude typen lichtbronnen konden doen.Maar ook aan de buitenkant van het huis kan de boel worden verlicht met leds. Ze zijn niet gevoelig voor lage of hoge temperaturen en zelfs onder water branden ze nog. Dat was met gloeilampen toch een heel ander verhaal.Kortom, genoeg voordelen om ook te kiezen voor led lampen!

Lees Meer :-  http://www.iluce.nl/

Linkruil.org

Comments are closed.