Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Led verlichting ook geschikt voor industriële lampen

Dat twee nieuwe trends prima kunnen worden gecombineerd, bewijst het gebruik van leds in industriële lampen.

Nieuwe trends

Nieuw is altijd een relatief begrip. Wat eerst oud was, wordt naderhand vaak weer als nieuw geïntroduceerd. Een goed voorbeeld daarvan zijn de fabriekslampen. Deze lampen deden vroeger dienst in fabriekshallen terwijl deze tegenwoordig weer helemaal hip zijn en worden gebruikt voor het verfraaien van het interieur.

Een andere nieuwe trend is echt nieuw: led verlichting

Alhoewel de led in de jaren zestig zijn intrede deed, heeft het toch zo’n veertig jaar geduurd totdat dit nieuwe type lichtbron echt aan een opmars kon beginnen. Daar lagen allerlei nieuwe ontwikkelingen aan ten grondslag en tegenwoordig kan de led niet meer worden weggedacht in de wereld van de verlichting.

Functionaliteit

Een lamp heeft uiteraard als belangrijkste functie dat deze licht geeft. Dat leds het zo goed doen is omdat het doel, het geven van licht, door leds beter wordt bereikt dan door de oudere types lichtbronnen. Een led is efficiënter in het gebruik en geeft goed licht.

Industriële lampen hadden vooral als functie dat ze voldoende licht moesten werpen op de werkplek. Ze hoefden niet de schoonheidsprijs te krijgen, als ze maar lang mee konden gaan. Ze werden daarom van hele degelijke materialen gemaakt, die men tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt in die vorm. Maar het is juist dat robuuste uiterlijk dat deze lampensoort zo geliefd maakt.

Gouden combinatie

Toen fabriekslampen destijds werden geproduceerd, bestond led verlichting nog nauwelijks. Leds, en alle bijbehorende onderdelen om ze te laten branden, kunnen tegenwoordig overal worden ingebouwd. Het is dus niet zo dat u bij de aanschaf van een industriële verlichting ook meteen oude techniek aankoopt en dus een aanslag doet op uw portemonnee wat betreft uw elektrarekening. Bestaande lampen worden omgebouwd, maar er worden voornamelijk geheel nieuwe modellen gemaakt die voldoen aan de esthetische eisen die aan een fabriekslamp worden gesteld.

Prijskaartje

In het geval dat men een oude lamp ombouwt, dient men uiteraard de nieuwe wetten en regels voor verlichting niet uit het oog te verliezen. Dit brengt vaak wat extra kosten met zich mee. Een originele, omgebouwde versie van een industriële lamp zal daarom een hoger prijskaartje hebben dan een nieuw geproduceerd model, terwijl deze dezelfde uitstraling heeft. Niet zo gek dat deze oude lampsoort in een nieuw jasje een ware trend is.

Linkruil.org

Comments are closed.