Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

LED verlichting tuin

Steeds meer mensen kiezen voor LED verlichting in de tuin. Niet verwonderlijk, want LED spots worden steeds vaker en massaler aangeboden in winkels en tuincentra. Daarom is het logisch dat je eerst naar deze optie kijkt als je LED verlichting kopen gaat. Als je verlichting voor in je tuin gaat kopen is het wel handig om vooraf een lichtplan te maken. Bekijk de website van Philips voor lichtplannen zowel buiten als binnen. Het lijkt misschien overdreven, maar wat vaak het probleem is bij veel tuinen is de overdaad aan licht. Soms lijkt een tuin net een voetbalveld met veel te veel licht.

Een sfeervolle tuin

Door een plattegrond te maken met daarin plekken waar je het één en ander wilt verlichten of accentueren, kun je een veel sfeervolle tuin krijgen. Een overdaad aan licht – wanneer je je licht ook ’s nachts laat branden – is allesbehalve goed. Je kunt zelfs het bioritme van allerlei dieren en planten in je tuin ontwrichten. Pas hier dus mee op als je gaat kiezen voor het verlichten van je tuin. Dit is namelijk iets dat door veel mensen nogal eens wordt onderschat.

LED spots

Elk type tuinlamp heeft ook weer een andere functie. Zo zijn er LED spots waarmee je bijvoorbeeld een boom kunt uitlichten of een kunstwerk in de tuin. Er zijn voorts muurlampen die het licht zowel naar boven als naar beneden kunnen schijnen. Sommige merken bieden LED spots aan die precies passen bij exemplaren voor binnen. Zo ontstaat een eenheid tussen huis en tuin. Je kunt online kijken naar websites voor inspiratie. Er is in elk geval genoeg te vinden over LED spots als tuinverlichting.

Linkruil.org

Comments are closed.