Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Lipvissen in je aquarium

Heb je een zeewateraquarium, dan kun je natuurlijk kiezen uit veel verschillende soorten vissen. Zo kiezen erg veel mensen voor anemoonvissen, keizersvissen of doktersvissen. Wilt u graag eens wat anders in uw aquarium? Kies dan voor lipvissen! De meest populaire soorten zijn dan de gele en de groene lipvis. Wij vertellen je graag alles over het houden van lipvissen in je aquarium.

De leefomgeving van de lipvis

Heb je een zeewateraquarium, dan is het altijd belangrijk dat je de leefomgeving zo natuurlijk mogelijk probeert na te bootsen. De vissen hebben bijvoorbeeld een natuurlijke stroming nodig en hebben een plek nodig om achter te kunnen schuilen; dit is hun natuur. Daarnaast hebben sommige lipvissen ook een dikke zandlaag nodig. Hier overnachten ze namelijk in. Ze maken dan een cocon van slijm en zand en gaan daar in liggen. Andere lipvissen slapen weer in het rif zelf, het is dan ook belangrijk dat er voldoende koralen en levend steen aanwezig zijn.

Het gedrag van lipvissen in je aquarium

Lipvissen zien er natuurlijk prachtig uit en ze zijn er in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dwergvisje. Deze leven altijd met zijn twee├źn en het is dus ook belangrijk dat je dan een koppeltje in je aquarium houdt. Deze vissen worden overigens allemaal als vrouwtje geboren, maar de meest dominante van het koppeltje groeit vanzelf uit tot een mannetje. Lipvissen kunnen ook heel functioneel zijn! Ze eten namelijk graag plaagdiertjes zoals planaria en kunnen je aquarium dus helemaal schoon houden. Je kunt ook kiezen voor het poetsvisje; deze visjes zorgen ervoor dat andere vissen in je aquarium gezond zijn door de parasieten op te eten. Dit is echter wel voer voor het poetsvisje en het is dan ook belangrijk dat er voldoende andere vissen aanwezig zijn, anders komt het visje om van de honger.

Wat je nog meer moet weten

De meeste mensen kiezen voor een dwerglipvis, maar er zijn natuurlijk ook grotere soorten. Kies je voor een grotere soort, dan moet je daarbij wel rekening houden met het formaat van je aquarium. Ook deze vissen moeten voldoende ruimte hebben om rond te zwemmen en moeten kunnen schuilen. Daarnaast is afdekking van het aquarium ook geen overbodige luxe; ze willen nog wel eens uit het aquarium springen als ze bijvoorbeeld ergens van schrikken.

Linkruil.org

Comments are closed.