Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Loodgieter in Enschede en omstreken

EMI Lüneburg. “Wat je denkt als je hoort loodgieter enschede?”, vraagt Dennis Ridella en geeft het antwoord zelf: “precies, gas, water, Sch…” Maar dat is slechts de helft en alledaagse waarheid, de loodgieter meester van bad Bevensen en zijn collega’s willen fluiten morgen, luid de Lüneburgers op zaterdag, 5 April.
Van 10u tot 4 pm bouwen ze pijpen gemaakt van metaal met voorbijgangers in de Grapengießerstraße in de buurt van de kamer van Koophandel en industrie. De verschijning in Lüneburg is ingesloten in een wereld record poging in 20 landen over de hele de wereld nemen. Doelstelling van de loodgieter Enschede actie “Spengler beroep met een twist”: 20 000 fluitjes produceren en interesse in het bijzonder jongeren worden voor het vervaardigen. Omdat, wat weinigen weten: Loodgieters ook loodgieter of Stocker genaamd produceren o.a. metalen onderdelen voor daken en gevels.
“Ik wist niet dat dit beroep ook, toen ik begon 17 jaar geleden”, Dennis Ridella toegeeft. “Op mijn bedrijf die ik heb op dat moment loodgieter Enschede eigenlijk als een dakdekker toegepast.” Vandaag, de 33-jarige is op “Hermann Baden daken” in bad Bevensen loodgieters meester en weet wat nodig is om: “Wij maken alles de dakdekker, in metaal. We moeten zelfs kerk daken tot 130 meter hoog. Voor dit moet je absoluut geschikt voor de hoogten.”
Loodgieters maken onder andere weathervanes en ballen voor gebouw, maar ook artefacten uit de muur fontein tot de lichte woonkamer. “Dit is delicaat werk in sommige gebieden.” Vooral metalen zoals koper, lood, zink, aluminium en roestvrij staal worden verwerkt. Tijdens de drie en een half jaar moet opleiding veel worden getrokken volgens Dennis Ridella. Ruimtelijke visie is belangrijk. Het is later ga: “We werken in de hele Duits-sprekende en plaatsen die u anders niet loodgieter Enschede zal bereiken Zie”, de meester loodgieter bevordert zijn ambacht in welke tekorten acute talent. De wereld record poging om de situatie te verhelpen.

Linkruil.org

Comments are closed.