Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Middeleeuwse situaties

De meeste mensen houden ervan om in vakanties culturele of historische attracties te bezoeken. Kastelen zijn dan vooral favoriet bij families met kinderen. Niets spreekt meer tot de verbeelding dan torens, kantelen, ridders en kerkers. We proberen ons dan voor te stellen hoe het was om in een tochtig en vochtig kasteel te leven. Glazen ruiten hadden ze toen nog niet dus er was constant tocht. Verwarming was er al helemaal niet, dus aangenaam warm zal het in de winter ook niet geweest zijn. In de onderste kelders waar vaak de kerkers waren gevestigd was het donker, muf en waren er vochtige muren. Erg plezant om langere tijd door te brengen was dit vast niet. Het is niet voor niets dat de middeleeuwers niet zo oud werden als dat wij nu worden. De leefomstandigheden hadden daar vast een heleboel mee te maken.

Vochtige muren worden dus geassocieerd met middeleeuwse leefomstandigheden. Helaas kan een modern huis ook vochtige muren hebben. Het heeft niets te maken met het afwezig zijn van ventilatie, verwarming of isolatie. In sommige gevallen is de oorzaak een vervelende lekkage. Vaker ontstaan vochtige muren doordat de vochtkering onder de muren is verweerd of nooit aanwezig was. De capillaire muren zuigen dan het vocht wat zich onder het huis bevindt op. Het vocht zoekt de weg van de meeste weerstand en kan dan de muur uitkomen op een onvoorspelbare plek. Het ziet er dan soms echt uit als een vochtige plek, maar kan ook een schimmelplek op de muur worden. Het nadeel van vochtige muren is dat de plek waar de vochtige plek zich bevindt meestal niet de plek is waar het vocht vandaag komt.

Het is dus wel zaak om de oorzaak op te sporen om in geval van een lekkage deze eerst op te lossen. Als de lekkage is opgelost of er was geen lekkage en de muren zijn nog steeds vochtig, dan is het zaak om naar de barrière te kijken. Valt deze eenvoudig aan te brengen of te repareren dan is dat de eerste stap. Daarna kan de muur worden geïnjecteerd. De vloeistof die wordt geïnjecteerd bindt met het vocht in de muur en als dit dan opdroogt wordt er een barrière gecreëerd die geen bocht meet kan doorlaten. Succes verzekerd dus dat het probleem niet terug komt.

Heb je vochtige muren? Pak ze aan. Er is geen noodzaak om in middeleeuwse omstandigheden te leveren. Zelfs niet als je dol bent op kastelen en ridders. Dat is leuk voor even, maar niet om constant in te leven als het niet nodig is. En in deze tijd waarin we van alle gemakken voorzien zijn, is het helemaal niet meer nodig. Leef elke dag comfortabel en droog en zoek de middeleeuwse omstandigheden buitenshuis.

Linkruil.org

Comments are closed.