Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ontwikkelingen in de onderwijsbranche

In de onderwijs branche verandert er met de veranderingen van de technologie ook veel in de manier van lesgeven en de features die hierbij gebruikt worden. Zo zien we allereerst dat onderwijs steeds persoonlijker gemaakt kan worden. Zo kunnen leraren steeds beter per leerling vaststellen wat hij/zij nodig heeft en waar hij/zij het beste van leert. Leraren vergaren steeds meer data die op de leerlingen toegepast kunnen worden. Op welke manier leert een leerling bijvoorbeeld het beste? Na een aantal keren data vergaren is de leraar er inmiddels wel achter en kunnen ze hierop in gaan spelen. Zo kunnen leerlingen op hun eigen niveau gaan leren en hier leren ze natuurlijk uiteindelijk het meeste van.

Online planning maken
Het is met de nieuwe toepassingen ook steeds makkelijker mogelijk om online planning maken door de leerlingen zelf in te zien. Zo kan de leerling online makkelijk dingen aangeven en kunnen er makkelijk afspraken met docenten ingepland worden. Waar een docent vroeger een mail moest sturen of zelfs naar de leerling toe moest om een afspraak te plannen kan dit nu gewoon gelijk online. Een online planning maken werkt voor zowel de leraar als de leerling veel beter dan hoe dit vroeger ging.

Opkomende technologie
Naast het online planning maken is er nog veel meer technologie die we steeds meer in het onderwijs zullen gaan zien. Denk bijvoorbeeld aan virtual reality, leraren gaan dit steeds meer toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een geschiedenisles waarbij je een virtual reality bril op mag en een stukje mag lopen in de tijd van de Romeinen. Daar leert een kind veel meer van dan wanneer de leraar de omgeving schetst. Het is natuurlijk veel indrukwekkender en de leerling zal dit daarom ook beter onthouden. Verder zien we ook dat lessen steeds interactiever kunnen worden door de nieuwe technologie├źn. Denk bijvoorbeeld aan live quizzen waar de leerling aan mee kan doen met zijn/haar telefoon. De antwoorden van de vragen kunnen dan ook gelijk worden besproken. We zijn benieuwd wat de toekomst ons weer gaat brengen!

Linkruil.org

Comments are closed.