Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Openhaardhout

Haardhout, je hebt ze in allerlei diverse soorten. Van eikenhout tot berkenhout en van essenhout tot elzenhout.  Iedere openhaard bezitter geeft weer voorkeur aan een andere soort hout. Door het brede assortiment aan soorten openhaardhout is dit geen probleem.

Openhaardhout
Openhaardhout is hout dat, zoals de naam al zegt, speciaal voor de openhaard gebruikt kan worden. Er zijn diverse soorten openhaardhout verkrijgbaar. Hierbij wordt onderscheid gemaakt door het soort hout en de hoeveelheid waarin het geleverd wordt. Er zijn diverse webshops op het internet te vinden waar je gemakkelijk en snel openhaardhout kunt bestellen. Maar welke soorten openhaarhout zijn er nou eigenlijk?

Elzenhout
Elzenhout kenmerkt zich door het feit dat het voor bijna iedere kleine kachel geschikt is. Dit hout wordt vaak gebruikt voor accumulerende kachels en speksteenkachels. Elzenhout wordt tevens gekenmerkt door een mooi vlammenspel en hoog rendement. Het is geschikt om 1 tot 2 blokker per keer te stoken.

Berkenhout
Het voordeel aan berkenhout is dat het een schone ontbranding heeft waar weinig zuurstof voor nodig is. Wanneer men gebruikt maakt van dit hout, zal er weinig aanslag in de schoonsteen plaats vinden. Andere eigenschappen van dit hout is dat het makkelijk en snel brand en mooie vlammen geeft. Over het algemeen is dit hout geschikt voor de wat kleinere kachels.

Essenhout
Wanneer men een middelgrote kachel heeft, is het mogelijk om gebruik te maken van essenhout. Dit is een harde houtsoort waardoor het traag brand maar wel enorm veel warmte afgeeft. Er wordt aangeraden, indien men gebruik maakt van essenhout, om dit hout aan te maken met aanmaakhout en aanmaakblokjes.

Eikenhout
Voor de grote kachels is eikenhout het ideale houtsoort om te gebruiken. Eikenhout kenmerkt zich als een sterke en harde houtsoort. Daarnaast heeft dit hout een aantal voordelen. Het heeft enorm warme vlammen, maar weinig rook. Een ander voordeel is dat dit hout een heerlijke geur heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.