Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Plaagdier beheersing vraagt om andere aanpak

 

Deze nieuwe Europese regelgeving verbiedt gebruik van gifstoffen, Bedrijfszekerheid garanderen zonder risico’s voor de ongedierte komt op nummer één

 Vanaf 1 september is de nieuwe Biocide Directive in werking. De Europese wetgeving gaat de beperking van stoffen die giftig zijn verder reguleren. Bestrijdingsmiddelen vallen daar ook onder. Dit vraagt om een andere aanpak in de strijd tegen ongediertedieren.

Jenno Brookman “De Biocide Directive is bedoeld om duurzaamheid van ongediertebeheersing meer te stimuleren”.Brookman volgt als deskundig ongediertebeheersing bij Lagerwey bestrijding en bescherming de trends en ontwikkelingen in de branche op de voet. Hij ziet vele voordelen in de nieuwe wetgeving: “De invoering van deze wetgeving is het ideale moment om de actuele manier van ongediertebestrijding in het geheel om te draaien en de focus te leggen op 100 procent duurzame ongediertebeheersing en de zekerheid van een ongedierte vrije omgeving.”

Bedrijfszekerheid garanderen
De methode die het meest effectief is voor ongediertebeheersing is volgens Brookman die waar geen bestrijding nodig is. “Alleen op een duurzame manier kan de strijd tegen ongedierte gewonnen worden als we de aanpak naar een hoger level tillen. Niet meer de focus leggen op bestrijding, maar middels een stevig gefundeerd plan werken aan duurzame preventie van ongedierte. Als er geen ongedierte is, hoef je ook niet te bestrijden. Integrated Pest Management is de kern voor deze aanpak: de toekomst is het beheersen van de factoren die ongedierte veroorzaken. Dit komt neer op een definitief afscheid van ongedierte en daar sta ik voor in.”

Geen risico’s, maar preventie
Brookman is bezig om deze aanpak van ongediertebeheersing verder te ontwikkelen door binnen Lagerwey bestrijding en bescherming een advies afdeling te starten. “Het besef dat preventie de oplossing is om definitief af te rekenen met ongedierte is niet nieuw. Echter zien we in de praktijk dat veel ongediertebestrijders toch blijven hangen op het bestrijden zonder dat de oorzaak wordt aanpakt. Onze advies afdeling ondersteunt klanten bij het beheren en opzetten van een preventie plan. Uiteraard voldoet dit aan de voedselveiligheid eisen zoals IFS, BRC,  AIB, GMP+ en ISO22000 serie. Wij worden ook steeds vaker bij een nieuwbouw of verbouwing betrokken om te adviseren over maatregelen die ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Zo wordt er met diverse partijen gewerkt aan een duurzaam en effectieve ongediertebeheersing zonder gif.”
Lagerwey bestrijding en bescherming
Lagerwey bestrijding en bescherming is expert op het gebied van ongediertebestrijding en werkt door heel Nederland. Hierbij ligt de nadruk op een snelle, effectieve en duurzame oplossing. De specialisten van Lagerwey bestrijding en bescherming ontzorgen de klant met een totaalpakket. Meer informatie: www.lagerweybv.nl.

 

Linkruil.org

Comments are closed.