Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Plafondlampen van het type industriële lampen

Veel mensen kennen de lampen door hun uiterlijk, maar niet iedereen weet dat de naam voor dit type lamp ‘industriële lamp’ is. Ze hebben deze naam omdat ze afkomstig zijn uit de interieurs van oude fabrieken en werkplaatsen. Dat wil niet zeggen dat het altijd om oude opgeknapte lampen gaat. Die zijn er ook, maar ze worden ook nieuw geproduceerd.

Van de fabriekshal naar de woonkamer

De bedrijven van weleer waren heel anders van opbouw dan bedrijven tegenwoordig. De tijd brengt tenslotte altijd veranderingen en de meeste mensen neigen naar nieuwe trends. Soms wordt een oud artikel ineens heel populair. Dat is ook gebeurd met de oude fabriekslampen. Dit soort lampen was altijd nogal stevig qua uitvoering. Goedkoop is duurkoop was het motto vroeger en als je een fabriek of werkplaats had, dan moest het interieur even meegaan. Weggooicultuur kende men nog niet.

De industriële lampen die momenteel menig woon- of slaapkamer sieren, zijn gemaakt van zware metalen onderdelen en glas. Dikke bouten en moeren, zware beugels en dikke lampenkappen zijn de kenmerken van deze lampen. Het roept nostalgische gevoelens op van een lang vervlogen tijd. De tijd waar opa en oma over vertelden.

Verschillende typen

Het is niet zo dat industriële lampen maar slechts in een paar uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Ze zijn er als hanglampen, plafonlampen, staande lampen en wandlampen. Soms zijn ze van stoer roestvast staal en andere modellen zijn voorzien van een dikke gekleurde laklaag. De nieuw geproduceerde modellen zijn er ook met led verlichting. Dat is natuurlijke een perfecte combinatie want zowel de fabriekslamp als leds gaan erg lang mee.

De industriële lamp voor aan het plafond

Plafondlampen zijn ervoor om een gehele ruimte goed in het licht te zetten. Op de werkplek had men uiteraard veel licht nodig om het werk te kunnen doen. Er zijn dus veel industriële lampen van het type plafondlamp.

Het staat heel robuust zo’n fabriekslamp aan het plafond. Zeker in een ruimte waar men nog meer van dit soort industriële producten verwerkt. Het is gewoon een kwestie van doen. Wat te denken van een kinderkamer waar de interieurobjecten tegen een stootje kunnen, inclusief de lamp!

Lees Meer :- http://www.iluce.nl/industriele-lampen.html

Linkruil.org

Comments are closed.