Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Plafonniere met led lampen, een logische combinatie

Led lampen zijn de nieuwe ontdekking van de verlichtingsindustrie. Wereldwijd moeten we ons bezighouden met de gevolgen van onze levensstijl op het milieu. Het klimaat verandert en om dit enigszins te beteugelen, zullen we de manier waarop we leven en omgaan met ons milieu moeten veranderen.

Leds en het milieu

Leds zijn er al een tijdje en we kennen ze vooral als weergave van rode cijfertjes in bijvoorbeeld de rekenapparaten van de jaren zeventig. Ondertussen is er heel wat veranderd en de led techniek is de laatste jaren met sprongen vooruit gegaan. Momenteel zijn er leds verkrijgbaar in alle kleuren, ook met wit licht en de leds kunnen tegenwoordig ook voor de verlichting in huis worden gebruikt.

Terwijl de wetenschappers op de universiteiten bezig waren de leds verder te ontwikkelen, hebben we er met zijn allen een rotzooitje van gemaakt ten aanzien van het milieu. Nu zitten we met de gebakken peren en het is maar goed dat men die ontwikkeling van leds heeft doorgezet. Leds zijn, in vergelijking met gloeilampen en spaarlampen, een zegen voor het milieu. Ze gaan langer mee en verbruiken veel minder stroom om eenzelfde lichtsterkte te kunnen bereiken. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is waar.

Led lampen

Door de leds in het jasje van de gloeilamp te steken, wordt het de consument lekker makkelijk gemaakt. Men kan eigenlijk gewoon op dezelfde manier blijven handelen als met de gloeilamp, met dien verstande dat men bespaart op de elektriciteitsrekening, veel minder vaak een lamp hoeft te vervangen en bovendien ook nog een steentje bijdraagt om het milieu minder te vervuilen.

De Plafonniere

Plafondlampen worden veel gebruikt. Veel ruimtes in en rondom het huis hebben een lamp nodig die enkel als doel heeft om een grote hoeveelheid licht in de donkerte te brengen. De plafondlamp wordt minder vaak gebruikt als sfeerverlichting. Voor sfeerverlichting heeft men over het algemeen een lamp nodig met een kleiner wattage. Plafonnières worden juist vaak uitgerust met een lamp van hoger wattage. Men kan dus het meeste geld besparen door de gloeilamp of spaarlamp in een plafonnière te vervangen door led techniek, een logische stap.

Lees Meer :- http://www.iluce.nl/plafonniere.html

Linkruil.org

Comments are closed.