Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Protesterende chauffeurs leveren brood te laat

Onlangs legde Hema en Albert Heijn hun leveranciers op om 2 procent korting te geven zodat zij voordeliger konden zijn dan hun concurrenten. Men kon bijna niet weigeren gezien het volume dat wordt ingekocht door deze grote retailers. Ondanks deze situatie zijn de winkeliers toch redelijk afhankelijk van de leveranciers en de bedrijven die goederen transporteren.

Als er een staking plaatsvindt, krijgen bijvoorbeeld de supermarkten geen levensmiddelen aangeleverd en kunnen zij hun klanten minder goed bedienen. In het oosten van Nederland hadden de supermarkten enkele weken geleden geen brood in de aanbieding. De chauffeurs van transportbedrijf Peter Apple Transport waren een uur later begonnen met werken.

Daardoor hadden enkele supermarkten tijdelijk geen brood. Een van de supermarktconcerns die hier last van had, was de C1000, waarbij drie winkels een half tot anderhalf uur geen brood hadden. De chauffeurs waren uit protest een uur later gaan werken. De onderhandelingen over de voorwaarden in hun cao was stuk gelopen, aldus FNV Bondgenoten.

Gelukkig zijn er genoeg andere gerechten die je als lunch kunt eten zoals een goede pasta carbonara. Je kunt het combineren met verse groenten zoals champignons, erwten of spinazie. De room is echter niet heel gezond dus je moet niet te vaak een pasta bereiden. De koolhydraten komen ongeveer overeen met twee tot drie snee├źn brood.

Linkruil.org

Comments are closed.