Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

reinigen van je gevel

Je woning wordt dag en nacht blootgesteld aan de meest extreme weersomstandigheden en lijdt meer en meer aan de gevolgen van de toenemende milieuvervuiling. Om zo lang mogelijk en in de beste omstandigheden van je woning te genieten is een regelmatig en aangepast onderhoud onvermijdelijk. Gevelreiniging bijvoorbeeld is ook belangrijk om je woning te beschermen tegen alle schadelijke invloeden van buiten uit. Hoe reinig je het best de gevel van je woning en op welke manier kan je die gevel op de beste manier beschermen tegen beschadiging en veroudering? En minstens even belangrijk: wat moet gevelreiniging kosten?

De manier waarop de gevel van je woning best gereinigd wordt hangt uiteraard van verschillende factoren af. Niet in het minst van de materialen en de bescherming van je gevel. De ligging van je woning is daarbij minstens even belangrijk. Staat je woning bijvoorbeeld in een boomrijke omgeving, en wat is de invloed van de wind en de vochtigheid? Wat is de aard van verontreiniging en in welke de mate is je gevel verontreinigd? Al deze factoren beïnvloeden uiteraard de gevelreiniging kosten.

Oorzaken van gevelverontreiniging

Er zijn tal van oorzaken voor gevelverontreiniging:

Bacteriën: deze zorgen voor een oppervlakkige verontreiniging. De meest voorkomende soort bacteriën zijn het gevolg van ons vochtig klimaat of van een overlopende dakgoot. Andere bacteriën ontstaan als gevolg van de mate van milieuverontreiniging waaronder stikstof, zwavel en roet.

Algen: vind je vooral op de vochtigste plaatsen, en bestaan in vele kleuren. Blauwe algen zijn echter veruit het gevaarlijkst en beschadigen vooral het materiaal van je gevelbekleding

Schimmels: zijn eveneens het resultaat van vochtige weersomstandigheden en hebben een ook slechte invloed op onze gezondheid
Mos: met mos word je het eerst geconfronteerd en is een verzameling van algen en schadelijke bacteriën

Roet verwijderen

Zorgen al deze oorzaken van gevelverontreiniging voor voldoende motivatie om je gevel te reinigen? Begin daar dan zeker niet zelf aan, gevelreiniging is vakwerk. Daarbij mogen de gevelreiniging kosten je zeker niet afschrikken. Ga eerst na in hoeverre je gevel is verontreinigt, dat bepaald immers in grote mate de manier waarop je gevel zal gereinigd worden en de gevelreiniging kosten. Naast bacteriën, algen en mos laat je zeker ook eventueel roet verwijderen. Dat is noodzakelijk omdat roet extra vocht vast houdt dat ernstige gevelbeschadiging kan veroorzaken. Het verwijderen van algen, bacteriën, mos en roet gebeurt op verschillende manieren:

Reinigen met water: wordt veel gebruikt bij het reinigen van gevels. Daarbij laat men eerst water naar beneden stromen om het aanwezige vuil los te weken. Met een combinatie van hoge temperaturen en stoom wordt het laatste en meest hardnekkige vuil los geweekt en daarna door het neer gutsende water afgevoerd. Reinigen met water is de meest eenvoudige manier van gevelreiniging en drukken uiteraard de gevelreiniging kosten. Gevelreiniging met water wordt vooral gebruikt voor een regelmatig onderhoud. Het is zeker niet geschikt om hardnekkig vuil en/of roet te verwijderen. Reinigen met water is dus puur bedoeld om het vuil los te weken, en is niet geschikt om sterke en/of diepe vervuiling aan te pakken.

Je gevel fijnstralen: je gevel grondig reinigen doe je met fijnstralen, zowel droog als nat stralen met water. Droog fijnstralen maakt het grondig reinigen van je gevel mogelijk. Nat fijnstralen met behulp van granulaten en water is het meest doeltreffend voor hardnekkig roet verwijderen

Perslucht: hierbij maakt men gebruik van perslucht en het kleinste formaat granulaten. Deze manier van gevelreiniging wordt hoofdzakelijk gebruikt op plaatsen die niet tegen water bestand zijn.

Scheikundig reinigen: hierbij brengt men een chemische reactie tot stand waardoor zelfs de meest verontreinigde gevel super schoon wordt gemaakt. Nadat het product goed in je gevel is getrokken, wordt alles schoon gespoten met water. Het is zeer belangrijk dat deze producten worden gebruikt door deskundigen. Het moet niet alleen goed worden gebruikt, maar ook de hoeveelheden moeten worden aangepast aan het materiaal van je gevel. Een speciale pasta moet de nog aanwezige zouten absorberen.

Laserreiniging: waarbij een laserstraal gedurende een zeer korte tijd op een beperkte en erg vervuilde oppervlakte wordt gericht. Deze behandeling is zeer doeltreffend maar jaagt de gevelreiniging kosten sterk de hoogte in.

Linkruil.org

Comments are closed.