Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Renoveren in een handomdraai

Je kent het vast… Die éné kamer moet dringend eens een nieuw jasje krijgen, maar dat lijkt een eindeloze klus. Dus stel je het renovatiewerk steeds weer uit. Toch kan het heel eenvoudig zijn om snel en grondig een kamer onder handen te nemen!

Stap 1 – Een goede basis voor de muren

Nieuw stukwerk aanbrengen of niet? Soms is het twijfelachtig of je je behang al dan niet direct op de muur kan aanbrengen. Een ideale oplossing is renovatievlies! Dit extra dikke behang zorgt ervoor dat oneffenheden in je muur bedekt worden en dat je een mooi effen oppervlak krijgt dat je desgewenst verder kan bewerken. Bovendien heb je voor renovatievlies ook helemaal geen behangtafel nodig. Je brengt de lijm gewoon rechtstreeks tegen de muur aan, en je plaatst je behang tegen de lijm. De basis is gelegd!

Stap 2 – Een origineel jasje voor je muren

Het renovatievlies kan natuurlijk gewoon de buitenste laag van je muurbekleding vormen. Maar misschien wil je liever een originele wandbekleding. Misschien zoek je net dat beetje meer! In dat geval is het renovatievlies de ideale basis voor verdere bewerking. Je kan er immers zowel op verven als op behangen.

Op zoek naar iets unieks? Kies dan voor magneetbehang! Dit behang is erg leuk voor alle leeftijden. De kinderen kunnen er gemakkelijk met magneetjes hun tekeningen op bevestigen, en zelf kan je belangrijke memo’s of opmerkingen duidelijk zichtbaar aan de muur bevestigen. Het magneetbehang bestaat dan ook zowel met allerlei motiefjes als in neutrale kleuren, zodat u ongetwijfeld iets vindt dat in uw kamer past. Toch nog twijfel? Kies dan voor overschilderbaar magneetbehang, en geef het magneetbehang een kleurtje dat in uw interieur past.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een accentmuur. Laat de basis zichtbaar op drie van de vier muren, maar geef één muur een bijzondere afwerking. Erg trendy is om een accentmuur te maken met retro behang. Kleurrijke motieven en originele patronen zijn helemaal in!

Stap 3 – Een finishing touch

Heb je de smaak te pakken en wil je je muren toch nog nét dat beetje meer geven? Kies dan voor een originele finishing touch. Zo kan je bijvoorbeeld een fotomuur samenstellen. Een fotomuur bestaat uit een handig pakket van fotolijsten in verschillende formaten, met daarbij een sjabloon om de lijsten gemakkelijk aan de muur te bevestigen. Zo hoef je zelf niet meer te puzzelen of afmetingen te nemen. Enkel nog je favoriete foto’s selecteren!

Ook spiegels doen het goed als muurafwerking. Een spiegel laat je interieur groter lijken en brengt een licht accent aan in je interieur. Kies voor een spiegel met een originele vorm en afwerking om het design compleet te maken.

 

 

Linkruil.org

Comments are closed.