Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rozen planten en verzorgen in de tuin

Een roos in de siertuin is een echte sierraad. De bloem heeft een mooie kleur en verspreidt een heerlijk geur door de tuin. Om de mooie kleur en de geur te gedurende de zomer zo te houden is het nodig dat de roos goed verzorgt wordt. Rozen verzorgen is dus een belangrijke taak.

De plek

Als eerste is het belangrijk om een goede plek voor de roos uit te zoeken. Een goede plaats voor de roos is een zonnige plek. De roos heeft namelijk veel grond nodig. Om de roos na het poten te helpen met het aarden in de grond is het verstandig om de aarde waar de roos komt weg te nemen en weer op te vullen met speciale rozengrond. Deze grond bevat natuurlijke meststoffen en speciale stoffen voor de eerste paar maanden als de roos gepland is. Dit zijn voor de roos vaak de moeilijkste maanden omdat ze dan heel erg vatbaar zijn voor ziekten.

De roos bemesten

De roos heeft veel mest nodig. Regelmatig bij mesten is daarom van levensbelang. Het bemesten begint al in het voorjaar. Daarna moet er aan het begin van de zomer nogmaals bijgemest worden en als laatste nog een keer in het najaar. Het is daarnaast belangrijk dat de roos voldoende water krijgt. Dit zorgt ervoor dat alle voedingstoffen ook daadwerkelijk opgenomen worden.

Rozen snoeien

Rozen moeten in het voorjaar gesnoeid worden. Het is belangrijk dat er dan geen nachtvorst meer is. Anders heb je kans dat de roos dood gaat. Als de roos eenmaal gesnoeid is kunnen er weer nieuwe bloemen aan de takken gaan groeien. Om een roos goed te kunnen snoeien moet je een aantal zaken in acht nemen. Allereerst is het van belang dat de snoeischaar goed scherp is. Per roos moeten er ongeveer 4 takken overblijven. Let er bij het snoeien op dat je 1 centimeter vanaf de stam snoeit en dat het snoeivlak schuin naar beneden loopt.

 

Linkruil.org

Comments are closed.