Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sauna en infrarood straling

Infrarood straling Wanneer gesproken wordt in de spa of thuis gebruik van een full body toepassing van warmte , dus men denkt vooral van sauna , stoombad en infraroodcabine .

Vandaag , een reeks van holistische behandelingen worden aangeboden die aanvankelijk vooral verschillen in termen van kamertemperatuur , de luchtvochtigheid , de aanbevolen tijd en de verhouding van de warmte-inbreng door convectie (lucht ) en infrarode straling . Dienovereenkomstig , de belasting van het cardiovasculaire systeem moeten worden beoordeeld in elk geval heel anders.

Kan lichaamsbehandelingen , zei tegen twee verschillende uitgangspunten of doelen vereenvoudigd hebben :

Aan de ene kant de stimulus van eeninfrarood sauna goed voor uw gezondheid toepassing Kneipp ’s gevoel ( Finse sauna , biosauna , infraroodcabine gebruikelijk ) en aan de andere kant, de Durchwärmungsanwendungen ( lage temperatuur infraroodcabines , Waon therapie ) . Het verschil ligt in de aard van thermoregulatie respons induceren in het lichaam , respectievelijk .

stimulus toepassingen

Sauna behandelingen ( klassieke sauna , bio-sauna , een infraroodcabine en een stoombad gebruikelijke ) vinden plaats meestal bij kamertemperatuur tussen 50 en 90 ° C , die altijd boven de thermische neutrale zone . De warmte-inbreng plaatsvindt , afhankelijk van het ontwerp en het concept van 50 tot 70 % van de verwarmde lucht en 30 tot 50 % van infrarode straling .

Het doel van de sauna & Co  en infrarood sauna niet het verwarmen van het lichaam ( kern en schil ) , maar de afgifte van meer of minder sterke prikkels op het vegetatieve zenuwstelsel en de huid . Een belangrijk aspect is de overgang tussen koud en warm. Deze stimuli aangebracht op de huid reflexzones , waardoor het stimuleren van effecten op de inwendige organen zijn mogelijk ( Kneipp- principe ) .

In navolging van dit basisconcept hele lichaam warmte toepassingen komt bijna geen warmte op een gemeenschappelijke toepassing in de carrosserie , is een zitbad niet gegeven infrarood sauna.

Linkruil.org

Comments are closed.