Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Schoorsteenbrand voorkomen?

De ene mens geniet ervan om lange zomeravonden buiten te zitten, de ander leeft toe naar de dagen waarop het vroeg donker wordt. Op deze dagen kan de open haard of kachel aan en wordt de gezelligheid binnenshuis al snel gecreëerd. Het stoken van kolen, hout of olie levert onverbrande deeltjes in het rookkanaal op, die een zeer brandbare laag in het rookkanaal achterlaten, wat een mogelijke brand tot gevolg kan hebben. Een schoorsteenbrand is één van de grootste nachtmerries van huizenbezitters. Niemand wil zijn of haar huis in de brand zien vliegen en al helemaal niet als dit voorkomen had kunnen worden. Aangezien een gewaarschuwd mens voor twee telt, gaan wij in dit artikel graag in op de connectie tussen de frequentie in schoorsteenvegen en een schoorsteenbrand, verzekeringen voor brandschade en daarnaast adviseren wij mensen in de keuze voor een schoorsteenveger.

Connectie tussen schoorsteenvegen en een schoorsteenbrand
Zoals in de inleiding benoemd, ontstaat een brandbare laag in uw schoorsteen als gevolg van stoken. Wanneer u deze laag niet met enige regelmaat laat schoonvegen, loopt u aanzienlijk meer risico op een schoorsteenbrand. Uiteraard hangt de regelmaat van de vereiste schoonmaak af van uw verbruik, maar in alle gevallen dient u uw schoorsteen ieder jaar te laten vegen indien u deze gebruikt heeft. Bij intensief gebruik is het raadzaam uw schoorsteen zelfs een paar keer per jaar te laten reinigen. In dat geval is het goedkoper een abonnement bij een betrouwbare schoorsteenveger te kiezen.

Verzekeringen voor brandschade
Brandschade komt niet vaak voor en daarom is het voor veel mensen niet duidelijk hoe het zit met verzekeringen voor brand. In principe bent u verzekerd voor brandschade, maar veel verzekeringsmaatschappijen stellen hierbij wel de eis dat u schade niet had kunnen voorkomen. Had u brand kunnen voorkomen als u een kaars laat branden als u niet thuis bent? Is het uw fout als u brandbare asdeeltjes laat zitten? Beide vragen kunnen bevestigend worden beantwoord. Met andere woorden betekent dit dus dat u niet verzekerd bent als u brand had kunnen voorkomen. Wederom een pleidooi voor een betrouwbare schoorsteenveger.

Betrouwbare schoorsteenveger Den Bosch? Betrouwbare schoorsteenveger Amsterdam of betrouwbare schoorsteenveger Den Haag? Dan raden wij Schoorsteen Service Brabant aan. Deze schoorsteenvegers zijn eerlijk, betrouwbaar en secuur.

Linkruil.org

Comments are closed.