Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sfeervol de tuin verlichten

Sfeerverlichting in de tuin is onmisbaar. Overdag is het bij mooi weer goed in de tuin vertoeven, maar om weer naar binnen te gaan als het donker wordt is jammer. Tuinverlichting waarmee je sfeer kunt creëren is dan heel belangrijk en zorgt ervoor dat je ook op warme zomeravonden lang van je tuin kunt genieten. Vooral als je visite hebt of als je een tuinfeestje geeft, doet goede sfeerverlichting in de tuin heel veel.

Wat voor soort sfeerverlichting?

Welk soort tuinverlichting hoort dan eigenlijk waar in de tuin? Een felle lamp bij een terras is misschien niet eens nodig. Je kunt er dan voor kiezen om langs het terras te werken met inbouwspots in de grond. Zo verkrijg je voldoende licht om elkaar aan te kijken, maar het licht is niet te fel. Ligt je terras midden in de tuin of achterin, dan is het verstandig om het looppad van huis naar het terras ook goed te verlichten. Ook dit kan met sfeerverlichting zodat je niet verblind raakt door fel licht, maar toch voldoende ziet waar je loopt. Dit kan ook met inbouwspots of met lage armaturen in de grond langs het looppad. Heb je ook een vijver in de tuin, dan is sfeerverlichting daar ook erg fraai. Het is zelfs mogelijk om lichtbollen in de vijver te plaatsen. Ligt je terras direct achter de woning, dan zijn mooie spotjes aan de muur van de woning heel handig. Zet er een dimmer achter je bepaald zelf de sterkte van het licht.

Solarverlichting

Bij het aanleggen van tuinverlichting kan de elektriciteit soms lastig zijn. Vooral als je het achterste deel van je tuin wilt verlichten en er is geen stroompunt in de buurt. Solarverlichting kan een oplossing zijn. De solartechniek wordt steeds beter, dus de zonnecellen kunnen de energie steeds beter vasthouden om ‘s avonds voor voldoende lichtopbrengst te zorgen. Hoewel de lichtopbrengst wel zwakker is dan verlichting op elektriciteit, is solarverlichting ideaal als oriëntatie- of sfeerverlichting.

Linkruil.org

Comments are closed.