Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Speciale industriële lampen: de hanglamp

Industriële lampen zijn niet meer weg te denken. Eens dienst doende in fabrieken waar de arbeiders goed licht moesten hebben om hun werk goed te kunnen uitvoeren, verfraaien ze momenteel menig interieur met hun eigenzinnige uitstraling.

Hangend boven de werkplek

Fabriekshallen waren vroeger zeer hoog en daarom waren veel fabriekslampen van het type hanglamp. Door de lampen te laten hangen konden de grote hallen uitstekend worden verlicht. Net als de lamp zelf moest ook de ophanging degelijk zijn naar de standaarden van de goede oude tijd.

De omgeving van de hangende fabriekslamp is veranderd, maar de lamp is vrijwel hetzelfde gebleven. Het stoere uiterlijk van lamp en ketting, zijn nu de drijfveer voor mensen om dit type lamp aan te schaffen. Ze passen prima in een modern en design interieur maar als men het juiste contrast goed weet te vinden, dan kan men ze eigenlijk in elk interieur kwijt.

Verschillende typen

Het is niet zo dat industriële lampen er slechts in een bepaalde soort zijn. Een vrij groot aantal van de aangeboden fabriekslampen is echter van het type hanglamp en deze zijn er ook weer in allerlei uitvoeringen en groottes.

Net als andere hanglampen kan men deze fabriekslampen ook op iedere gewenste plek hangen. Juist omdat er zoveel verschillende soorten worden aangeboden, kan men altijd wel een exemplaar vinden dat past bij het interieur en de functie. Als lamp boven de eettafel of als lamp om een grotere ruimte te verlichten.

Wilde u vroeger een spaarzame lamp hebben, dan ging dat vaak ten koste van de kwaliteit van het licht. Het was de keuze van een TL-buis in de keuken met ‘koud’ licht of twee of drie losse lampen met weliswaar ‘warm’ ogend licht, maar tevens energieverslindend licht.

Het is tegenwoordig zo dat alles kan. Vrijwel alle combinaties zijn mogelijk. Dit geldt ook voor de hangende industriële lamp. De lampen kunnen worden uitgevoerd met spaarlampen en leds. De leds komen tegenwoordig in alle kleuren en lichtsterktes en bovendien zijn ze zuinig in het gebruik t.o.v. de oude gloeilamp. Reden te meer om eens te kijken naar welke modellen er allemaal verkrijgbaar zijn.

Lees Meer :- http://www.iluce.nl/hanglampen.html

Linkruil.org

Comments are closed.