Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

spouwmuur Isolatie voor uw dak: waarom en welke materialen?

Het is algemeen bekend dat u de isolatie in uw huis goed moet regelen. Door uw huis goed te isoleren, zorgt u er voor dat warmte binnen blijft en de kou buiten. Zeker in de winter is dit enorm belangrijk. Aangezien warmte stijgt, is het belangrijk dat uw dak goed geïsoleerd moet zijn. Als de warmte eenvoudig kan ontsnappen, betaalt u ’s winters zeker het dubbele aan stookkosten. Door uw dak te voorzien van goede isolatie bespaart u kosten en weet u zeker dat u er in de winter warmpjes bij zit zonder veel te betalen.

 

Om uw dak te isoleren zijn er verschillende materialen op de markt. Het spreekt voor zich dat alle materialen zo hun voordelen en nadelen hebben. Daarnaast is de keuze voor materiaal afhankelijk van uw dak. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten:

 

– Of uw dak plat of hellend is;

– Hoe de verwarming op zolder geregeld is;

– Het budget wat u voor dakisolatie over heeft.

 

Vier materialen voor dak isolatie

 

Vier materialen in het bijzonder zijn interessant voor huizenbezitters die hun dakisolatie willen verbeteren. Hieronder zetten we ze op een rijtje:

 

Isoleren met glaswol en steenwol

 

Deze twee materialen zijn verschillend maar lijken wel op elkaar als het gaat om de eigenschappen en de verwerking ervan. Glaswol is een materiaal dat onbrandbaar en waterafstotend is. U kunt het verkrijgen in de vorm van dekens of platen en het is daarnaast geschikt om te dienen als isolatiemateriaal voor geluidsisolatie. Glaswol heeft vaak aluminiumfolie aan één kant. Deze zorgt ervoor dat damp geen kans krijgt. Dit komt isolatie weer ten goede.

 

Steenwol is eveneens een goed isolatiemateriaal voor uw dak. Het is gemaakt van vulkanisch gesteente en lijkt qua verwerking op glaswol. Dit komt omdat beide materialen irritatie veroorzaken en daarom met beschermende kledij zoals een stofkapje behandeld moeten worden tijdens het plaatsen. Daarnaast lijken ze ook in samenstelling op elkaar.

 

Hardschuimplaten en isolatie

 

Als u voor hardschuimplaten kiest, dan kiest u onder andere voor gebruiksgemak. Dit komt omdat u ze zelf op maat kunt snijden zonder enige kennis. Daarnaast zijn hardschuimplaten te vinden in verschillende maten en diktes waardoor u altijd de juiste hoeveelheid voor uw dak zult vinden. Het is daarnaast te gebruiken op zowel een plat als hellend dak. Hardschuimplaten zijn milieuvriendelijk en is makkelijker te hanteren dan bijvoorbeeld glaswol. Tot slot is het een voordeel dat ze brandvertragend werken en weinig tot geen vocht opnemen.

 

Aluminium noppenfolie

 

Uw dak isoleren is ook mogelijk met aluminium noppenfolie. Dit spouwmuur isolatie materiaal is makkelijk bewerkbaar en daarmee ideaal als u zelf de isolatie wilt aanbrengen op uw dak. Zoals we al aangaven is het belangrijk dat de warmte in huis niet verloren gaat via uw dak. Met dit materiaal wordt warmte teruggekaatst waardoor het niet verloren gaat. Daardoor is aluminium noppenfolie een goede optie om uw dak te isoleren. De folie is tevens dampdicht. Dat zorgt ervoor dat de damp net als bij glaswol geen kans heeft.

Linkruil.org

Comments are closed.