Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Staande lampen en vloerlampen verschillen in niets

Er zijn mensen die niet weten dat een staande lamp ook wel vloerlamp wordt genoemd of visa versa. Nu, bij dezen, het gaat echt om dezelfde lamp. Het is de lamp die u ergens op kunt richten, waar u heerlijk bij kunt lezen en die u bovendien overal neer kunt zetten want de lamp zit niet vast aan de vloer.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is een van de belangrijkste facetten van verlichting tegenwoordig. Vroeger was men al blij dat men licht had, tegenwoordig willen we het in huis zo gezellig mogelijk maken. Sfeerverlichting is de ideale tool om dit te bewerkstelligen.

Kleurtemperaturen

Op de verpakking van elke lamp kan men tegenwoordig veel meer gegevens vinden dan vroeger. In het tijdperk van de gloeilamp waren de meeste mensen enkel geïnteresseerd hoeveel Watt de lamp was. Men moest ook weten of het een grote of kleine fitting betrof en dat was alles.

Toen de spaarlamp goed en wel opkwam, waren de verlichtingsfabrikanten al druk aan het experimenteren met de verschillende kleuren van wit licht. Een beetje geliger vond men vaak gezelliger, een blauwige witte kleur vond men meestal koel overkomen. Het is een beetje tegenstrijdig, maar warme kleuren hebben een lagere kleurtemperatuur en koelere kleuren wit licht hebben een hogere kleurtemperatuur. 5000K tot 6000K wordt koel licht genoemd en 2000K tot 3000K wordt warm licht genoemd.

Sfeerverlichting heeft een warme kleur

U zult het misschien gevoelsmatig al hebben verwacht, voor sfeerverlichting wordt meestal gekozen uit lampen met een kleurtemperatuur van 2000K tot 3000K. Warm licht dus.

Staande lampen

Staande lampen worden vaak gebruikt voor sfeerverlichting. Men kan de lampen ergens op richten en op die manier een bepaald object of een bepaalde plaats in een ruimte accentueren. U kan dit natuurlijk met een bepaalde lamp doen van welke de verkoper zegt dat deze geschikt is voor die functie. Echter, de verkoper kent uw woonkamer niet en de kleuren in uw kamer bepalen ook welke kleurtemperatuur u dient te gebruiken. Laat u hierover dus goed inlichten. Vloerlampen hebben vaak meerdere functies. Naast sfeerverlichting worden ze bijvoorbeeld ook veel gebruikt als leeslamp. Voor het lezen heeft u licht nodig wat veel contrast geeft tussen de letters en het papier. Daarvoor is licht met een hoge kleurtemperatuur dus weer beter geschikt.

Linkruil.org

Comments are closed.