Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Staande lampen, ook met led strips

In elk huishouden vindt men vloerlampen. Bij de meeste mensen thuis staat er wel één in de huiskamer en op de slaapkamers zijn ze ook regelmatig onderdeel van het interieur. Deze staande lampsoortis zeer handig omdat deze eenvoudig te verplaatsen is. Heeft men op een bepaalde plek even wat meer licht nodig en is er een stopcontact in de buurt, dan is de vloerlamp zo verplaatst.

Soorten staande verlichting

Er zijn veel soorten staande lampen verkrijgbaar. Het is een hele praktische lamp en men kan het gerust de duizendpoot onder de woningverlichting noemen. Sfeerverlichting, leeslamp, plaatselijke verlichting, het zijn allemaal voorbeelden van waar men de staande lamp voor kan gebruiken. Staande verlichting is niet voor niets één van de meest populaire soorten verlichting.

Moderne vloerlampen

Een staande lamp heeft in de meeste gevallen een strakke uitstraling. Dat is logisch. Om iets staande te houden moet er enige mate van stevigheid zijn. De paal van zo’n lamp is uiteraard het stevigst als deze recht is. Iets wat er vanuit het principe al strak uitziet, leent zich per definitie uitstekend voor moderne interieurstijlen. Er zijn dan ook nogal wat modern ogende staande lampen verkrijgbaar. Veel modellen lenen zich ook prima om er verschillende uitvoeringen van te maken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een basis met bijbehorende lamp. Deze kan men dan in diverse kleuren en materialen krijgen, met één lamp of meerdere. En zo heeft men al gauw een heel uitgebreid assortiment.

Leds en vloerlampen

Net als met alle andere lampen worden veel vloerlampen tegenwoordig met led lampen uitgerust. Led lampen geven goed licht, zijn zuinig in het gebruik en ze zijn schokbestendig. Dit laatste is voor een vloerlamp niet onbelangrijk.

Vloerlampen met led strips

Nieuw zijn modellen waar de lichtbron bestaat uit een led strip. Met name waar men een vloerlamp nodig heeft voor de sfeerverlichting, is dit een interessante optie. De strips worden verwerkt in de kap en meestal zodanig dat men enkel het licht ziet en niet de led strip zelf. Aangezien de strips tegenwoordig in allerlei kleurwarmtes worden geleverd, is de verwachting dat dit soort toepassingen alleen maar zal toenemen.

Linkruil.org

Comments are closed.