Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Staande lampen staan en hanglampen hangen

Een koe is een koe en een paard is een paard. Net als bij verlichting. Staande lampen en hanglampen zijn beiden lampen, hebben verder niet zoveel met elkaar gemeen, alleen dat ze allebei goed ingezet kunnen worden als sfeerverlichting. Ze zijn allebei bedoeld voor een andere plek in de kamer en kunnen dus goed samen worden ingezet voor de verlichting of sfeerverlichting.

Hanglamp

De hanglamp hangt meestal ergens op een plek waar niet gelopen wordt. Anders loopt men er tegenaan. Vaste plekken zijn boven de eettafel of salontafel. Boven een tafel is het vaak handig om de hoogte te kunnen verstellen. Boven een eettafel, bijvoorbeeld, moet de lamp niet te laag hangen tijdens het eten. Is men echter de krant aan het lezen dan heeft men meer licht nodig en dan is het dus handig als de lamp een beetje lager hangt.

Staande lamp

De vloerlamp staat op de vloer. De lamp is uitermate geschikt om ergens licht op te laten schijnen, hetzij een boek, hetzij een poster of schilderij. Daarnaast kan men de lamp ook eenvoudig verplaatsen. Is er een stopcontact in de buurt, dan kan de staande lamp daar ter plekke zijn licht laten schijnen. Omdat een vloerlamp meerdere lampen kan hebben die afzonderlijk te richten zijn, is het ook een multifunctionele lamp.

Sfeerverlichting

Zonder sfeerverlichting kan een ruimte er niet gezellig of juist strak en modern uitzien. Het spel van licht en schaduw maakt dit allemaal mogelijk. Hanglampen lenen zich uitermate goed voor sfeerverlichting. Ze hangen op een plek waar niets anders kan hangen en geven ook alleen daar licht waar men dat wilt. Omdat ze zelf door hun aanwezigheid de lege ruimte tussen plafond en vloer opvullen, kan de lamp door het uiterlijk alleen al, heel erg decoratief zijn. Staande lampen doen het ook goed als sfeerverlichting. Door het goed uitkienen hoe men de lampen richt, kan een leuk spel van licht en schaduw worden verkregen.

De ene hangt en de andere staat, het zijn beide lampen en toch hebben ze allebei een andere functie. Samen zorgen ze voor veel sfeer in de kamer en voor gezellig licht.

Linkruil.org

Comments are closed.