Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stalen buispalen en het belang van een goede fundering

Het leggen van een goede fundering staat aan de basis van een groot deel van de toekomst. En dat geld ook voor huizen. Wanneer je een huis hebt waar geen goede fundering onder zit heb je een grote kans dat het huis weg zakt door bijvoorbeeld het inklinken van de bodem of met trillingen die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld hei werkzaamheden in de buurt. Wanneer dit gebeurd kan de woning scheef komen te staan en dan kan vervelende gevolgen hebben. Natuurlijk is het scheef staan al erg vervelend. Maar bijvoorbeeld scheuren in de muur zijn ook niet bepaald fijn. Een goede fundering waarbij gebruik wordt gemaakt van stalen buispalen kan een goede basis zijn om al deze vervelende gevolgen tegen te gaan.

Waarom stalen buizen?

De reden waarom stalen buispalen over het algemeen gebruikt worden is omdat er een techniek is waarmee de trillingen in de fundering minimaal worden. Dit gebeurd door de druk op de fundering zo groot te maken dat er bijna geen bewegingen meer mogelijk zijn. En zoals je misschien al dacht gebeurt dit met behulp van de stalen buizen. Wanneer dit goed geïmplementeerd wordt kan het huis meerdere jaren blijven staan.

Voorafgaan aan de plaatsing van de buizen

Een fundering kan natuurlijk niet zomaar gebouwd worden. Daar is een stevige ondergrond voor nodig omdat de fundering anders zelf weg kan zakken. Hier zijn de hei werkzaamheden voor bedacht. Er worden enorme betonnen palen in de grond geslagen tot ze op een lag zand eindigen. De laag zand kan niet verzakken en dit geeft een goede stevige basis om de fundering met de stalen buizen op te kunnen bouwen. Wanneer alles af is en staat kunnen de bouwwerkzaamheden van de woning beginnen en weet de bewoner zeker dat er geen problemen zullen optreden in de komende tientallen jaren. Ook zal het huis geen waarde verliezen.

Linkruil.org

Comments are closed.