Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Stickers printen

Veel stickers worden tegenwoordig niet meer gedrukt maar geprint. Printen is vaak goedkoper dan het traditionele drukken, vooral als je maar een paar exemplaren wilt. Door printen is het maken van stickers voor veel meer mensen interessanter en gangbaarder geworden.

Voordelen

Eind jaren negentig is het printen van stickers enorm toegenomen. Behalve dat het vaak goedkoper is dan drukken, is de druktijd ook een stuk korter. Daardoor is deze techniek ook geschikt voor bestellingen die op korte termijn geleverd moeten worden. Een ander voordeel is dat er met de printtechniek grotere formaten geprint kunnen worden. Zo heb je printers van wel zes meter breed. Daardoor is het mogelijk om in een keer een zeildoek van een vrachtwagen of spandoek te printen.

Nadeel

Het nadeel van printen ten opzichte van drukken is dat dit bij grotere oplages duurder is. Wil je meer dan tienduizend stuks, dan is het goedkoper om deze te laten drukken in plaats van te printen. Vandaar dat beide technieken gebruikt worden.

Verschillen

Er zijn verschillende printtechnieken mogelijk. Zo kun je met UV-inkt, eco solvent-inkt en latex-inkt printen. Bij Sticker.nl wordt er met UV-inkt en eco solvent-inkt gewerkt. Het verschil tussen deze twee inktsoorten is dat UV-inkt droogt door middel van UV-licht en eco solvent door middel van warmte. Qua kwaliteit zit er geen verschil tussen.

UV-inkt

Het voordeel van UV-inkt is dat je het op meer verschillende materialen kunt printen en dat je er ook wit mee kunt printen. Dat laatste is handig als je op een transparante ondergrond wilt printen. Wil je bijvoorbeeld een transparante raamsticker, dan is het belangrijk om wit onder de kleuren te printen. Zou je dat niet doen, dan komt de afbeelding en/of tekst minder goed uit. Ook is UV-inkt beter voor het milieu.

Veranderd

Door de opkomst van printtechnieken is de markt van stickers erg veranderd. Zo is het nu ook mogelijk om een exemplaar te bestellen, zonder dat je een fortuin kwijt bent. Vandaar dat stickers voor veel meer doeleinden worden gebruikt en het ook voor particulieren interessant is om er een te laten maken. Ben je op zoek naar een sticker? Kijk dan eens op de website www.sticker.nl. Je kunt daar zelf het formaat bepalen en via de ontwerpmodule op de site je eigen sticker ontwerpen. Dit is niet bij alle stickerleveranciers mogelijk.

Linkruil.org

Comments are closed.