Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tip van Peter Grondhuis: beste interieur voor een klein kantoor

Hallo Allemaal, Mijn naam is Peter Grondhuis. Ik ben gespecialiseerd in lightdesign. In dit artikel heb ik wat simpele informatie genoteerd voor mensen die een kleine kantoorruimte gaan inrichten. Ook bij het inrichten van een klein kantoor kunt u het vloeroppervlak optimaal gebruiken. Daardoor kunt u ook een plek vinden voor zaken die voor het kantoor niet strikt noodzakelijk zijn.

De klassieke manier
Wanneer u twee bureaus rug aan rug tegen elkaar zet kunnen twee medewerkers hun werk doen op relatief weinig vloer-oppervlak. Een nadeel is dat beide medewerkers bijna voortdurend naar elkaar kijken. Een smalle tussentafel, met daarop een scanner en een printer zorgt al voor een ander beeld. De beeldschermen, een paar boeken, een of twee foto’s en de noodzakelijke apparaten maken het makkelijker eens weg te kijken van de collega.

Gebogen vormen
Ook bij de modernere gebogen schrijftafels met een computer helft en een werkgedeelte kunt u twee bureaus tegen elkaar zetten, waarbij de lange werk helften tegen een muur geplaatst kunnen worden. Daar ontstaat dan op natuurlijke manier ruimte voor de ordner mappen bijvoorbeeld. Ook kunt u tegen die wand meer boekenplanken aanbrengen voor het materiaal en de apparatuur die u nodig hebt voor uw werk.Wanneer het kantoor alleen voor uzelf bedoeld is kunt u de schrijftafel in een hoek plaatsen, dan wordt het een privé kantoor, verborgen voor de rest van het kantoor of het gebouw of natuurlijk voor het huis. U zit dan wel met uw rug naar mogelijke bezoekers.

Toegang en lichtinval
Omdat u dat wilt voorkomen is het beter te letten op waar de toegangsdeur zich bevindt. Zorg ervoor dat u zicht hebt op de deur, zodat u kunt reageren op bezoekers zonder op te hoeven staan.

De lichtinval is ook belangrijk. Om goed te kunnen werken hebt u licht nodig dat schuin van achteren op uw werktafel valt. Let er dus op uw bureau zo te plaatsen dat u een venster of een lamp achter u hebt, maar ook weer niet recht achter u. Dan werkt u namelijk in uw eigen schaduw.Een lichtbron boven de werkruimte zelf zorgt ervoor dat alles goed te zien is zonder dat er lastige schaduwen ontstaan. Zorg voor vloer en wandbekleding in zachte, niet storende tinten zoals lichtbruin, kaki en groen. Die tinten geven rust aan de ogen.

Kijk voor meer informatie over mijn werk op http://www.petergrondhuis.nl/
U moet me overigens niet verwarren met mijn naamgenoot Peter Grondhuis
Linkruil.org

Comments are closed.