Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor als uw huisdier vermist is

Het is iets waar u liever niet aan denkt, maar het kan op een dag gebeuren dat uw huisdier vermist is. Dit kan komen doordat het huisdier zicht uit angst ergens heeft verstopt buiten, doordat het bij het volgen van een kat of uit jacht instinct ver van huis komt en vervolgens de weg niet meer terug weet of omdat het ergens vast is komen zitten. Dat u op zoek moet gaan is duidelijk, maar er zijn een aantal belangrijke dingen die de zoektocht makkelijker kunnen maken.

De zoektocht

Als een huisdier zich uit angst verstopt of ergens vast zit, kan het zijn dat er niet gereageerd wordt op uw roep. Kijk dus goed overal in, op en onder: ook kleine ruimtes. Het kan zijn dat uw huisdier veel dichterbij is dan u denkt. Schakel ook de buurt in. Door middel van posters, door mensen te vragen om op te letten en hun schuren op te laten. Een beloning werkt altijd positief. Als u huisdier al een aantal dagen weg is, is het ook een goed idee om het huisdier online als vermist op te geven, zodat ook onbekende mensen en mensen verder weg ervan weten.

Meer hulp nodig?

Huisdier nog steeds vermist? Of al terug gevonden en u wilt weten of uw huisdier niks mankeert? Ga dan naar een dierenarts in de buurt voor meer informatie of een controle.

 

Linkruil.org

Comments are closed.