Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor een veilige elektrische installatie

Het is erg belangrijk dat de elektrische installaties in huis allemaal veilig zijn. Wil je controleren of dit zo is dan kan je natuurlijk een professional langs laten komen. Denk hierbij aan een installatiebedrijf. De werknemers hebben vaak een opleiding elektrotechnische installaties gehad en weten precies waar ze het over hebben. Maar je kunt ook zelf controleren of de belangrijkste zaken veilig zijn. Hieronder lees je vier tips die je helpen om te controleren of je elektrische installatie veilig is.

Sluit alle apparaten die een aarding nodig hebben aan op een stopcontact met aardingsaansluiting

Of een stopcontact een aardingsaansluiting heeft kun je zien door te kijken of er een aardingspen op het stopcontact zit.  Als je stopcontacten gebruikt zonder aarding breng je de veiligheid van veel elektrische apparaten in gevaar. In het ergste geval kunnen stopcontacten zonder aarding leiden tot elektrocutie en brand.

Controleer op de aanwezigheid van een differentieelschakelaar

Een differentieelschakelaar, ook wel een verliesstroomschakelaar genoemd, beschermt je tegen elektrische schokken bij onrechtstreekse aanraking als gevolg van isolatiefouten.  Deze schakelaar vind je in de meterkast en is eigenlijk het begin van de elektrische installatie. De schakelelektrocutie of brandgevaar.

Vermijd het gebruik van veel stekkerdozen

Vaak gebruiken mensen stekkerdozen om elektrische apparaten aan te sluiten op stroom als er geen stopcontacten in de buurt zijn. Stekkerdozen zijn echter ook een risico voor brand. Vooral als er veel appraten op dezelfde stekkerdozen worden aangesloten. Kijk uit hiermee dus.

Pas op met stopcontacten in vochtige muren

Bekijk goed of er vocht in muren zit. Denk hierbij natuurlijk voor al de badkamer en wc maar door kleine lekkage of een vochtig huis kunnen ook in andere ruimtes de stopcontacten gevaar opleveren. Zodra je vocht in een muur ziet is het verstandig om iemand met verstand van elektra te vragen een kijkje te komen nemen.

Via deze vier eenvoudige kun je zorgen dat de kans op ongevallen een stuk kleiner wordt.

Linkruil.org

Comments are closed.