Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tuinberegening

Uw tuin is uw trots! U steekt veel tijd in uw tuin om het gazon, de planten en tuinaankleding in top conditie te  houden. Wekelijks het gras maaien, planten bij-mesten en snoeien, schoonmaken van uw terras en tuinmeubels, het hoort er allemaal bij. Maar iets wat vaak wordt overgeslagen is een goede tuinberegening. Vaak wordt gedacht dat er in Nederland wel genoeg regen valt om het hele jaar onze tuin in top conditie te houden. Gedeeltelijk is dit uiteraard waar maar soms is het in de zomer wel degelijk nodig om uw tuin te voorzien van wat extra water. Natuurlijk kunt u dit doen met een gietertje maar besproeien met een tuinslang of zelfs automatische tuinberegening is vele malen effectiever.

Tuinslang:

Tuinslangen en sproeikoppen zijn er in vele maten, merken en types. Het meest bekende merk is Gardena. Een merk dat al jaren bestaat en al jaren staat voor de beste kwaliteit voor al uw tuinberegening en tuingereedschap. Gardena levert complete tuinslangen met alle benodigede accessoires. U kunt kiezen uit meerdere lengtes en manieren van opbergen.

Tuinberegening:

Naast uw tuin besproeien met een tuinslang kunt u er voor kiezen om een tuinberegeningssysteem aan te leggen. Ook hierin is Gardena de juiste keuze. Bij Gardena kunt u kiezen uit verschillende type beregeningssystemen. Ik zal er twee uitlichten die echt aan te raden zijn:

Micro drip system:

Het micro drip system van Gardena is ontwikkeld voor kleine tot middelgrote tuinen. Met een watermeter die u aan de buitenkraan monteert en een druppelslang die over de grond licht worden uw planten automatisch besproeid aan de wortel. Ook is het mogelijk om het Micro drip system te gebruiken in een kas of in plantenbakken.

Sprinkler system:

Het sprinkler system van Gardena is ontwikkeld voor de middelgrote en grote tuinen. Ondergronds ligt een systeem van slangen en buizen en op systematisch gekozen punten in uw tuin bevind zich een sprinkler sproeier in de grond. Zodra u gaat sproeien komt deze sprinkler naar boven. Deze is dus niet zichtbaar wanneer de tuin niet wordt gesproeid. Het sprinkler systeem is uitermate geschikt wanneer u bezig bent met het aanleggen van uw tuin.

Linkruil.org

Comments are closed.