Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uw tuinhuis verven

Als u een tuinhuisje in uw achtertuin laat plaatsen, dan is het belangrijk dat u deze direct van een beschermingslaag voorziet. Beits of houtverf zorgt ervoor dat het tuinhuisje beter wordt beschermd tegen de wisselende seizoenen in Nederland. Als u een nieuw tuinhuisje laat plaatsen, dan kunt u de elementen het beste voor het monteren schilderen. Op die manier kunt u goed bij alle elementen en slaat u geen stukken hout over. In plaats van het schilderen van een tuinhuisje kunt u het hout ook impregneren. Het impregneren van hout zorgt ervoor dat het hout een groenige of blauwige kleur krijgt. Hierna kunt u ervoor kiezen om een laag houtverf aan te brengen, maar u kunt ook alleen een impregneerlaag aanbrengen.

Nieuw hout goed voorbereiden

Bij het plaatsen van een nieuw houten tuinhuis is het belangrijk om deze te voorzien van houtverf of tuinbeits. Voordat u hiermee aan de slag gaat valt het aan te raden om het hout voor te bereiden op de houtverf of tuinbeits. Als uw tuinhuis geplaatst is moet u niet te lang wachten met het behandelen van het hout, anders gaat het hout verweren door de regen en zon. Het onbehandelde hout moet u met schuurpapier afnemen, schuur dan in de richting van de houtvezel en schuur niet met rondraaiende bewegingen. Als het hout scherpe hoeken heeft moet u deze afschuren. Zo voorkomt u dat de hoeken met de verf minder dekken dan de rest van het oppervlak. Neem na het schuren het hout af, anders kan er stof achterblijven. Voordat u begint met schilderen moet u eventuele harsuitbloedingen verwijderen. Met het voorbehandelen van het hout verlengt u de levensduur van uw tuinhuis.

Het schilderen zelf

Voordat u begint met verven met houtverf of tuinverf, is het belangrijk dat het te schilderen oppervlak schoon, vetvrij en droog is. Op die manier hecht de verf het beste. Voordat u de Zweedse houtverf of beits aanbrengt kunt u het beste eerst een primer of grondverf aanbrengen. Op die manier hecht de verf beter en voorkomt u dat het hout verf opzuigt. Laat de lagen verf tussendoor voldoende drogen, op die manier voorkomt u dat de onderste laag verf beschadigd raakt.

Linkruil.org

Comments are closed.