Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verkoop je woning. Nu of toch later?

De huizenmarkt is op hol geslagen, dat weten we inmiddels allemaal. Veel mensen twijfelen of dit wel de juiste tijd is om hun huis te verkopen of dat ze hier nog even langer aan willen vasthouden. Maar is dit twijfelachtige gevoel wel juist of is het juist een goede tijd om je huis te verkopen. In deze blog geef ik een aantal redenen om je huis wel of juist niet te verkopen.

Wanneer je woning niet verkopen?

Op het moment is het voor veel mensen niet verstandig om je woning te verkopen. De prijzen zijn namelijk erg hoog. Er is veel vraag naar woningen maar weinig aanbod. Nu denk je misschien dat zodra jou huis duurder wordt je meer geld hebt om te besteden en dat klopt ook. Maar bij de verkoop van woning kan je verwachten dat het nieuwe huis een grote prijsstijging heeft dan jouw oude huis.

Waarom je huis wel verkopen?

Natuurlijk zijn er ook momenten om je huis wel te verkopen. Maar wanneer is het een goed idee om je woning te verkopen? Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin je een hoge rente hebt afgesloten. Wanneer je een woning verkoopt heb je de mogelijkheid om een nieuwe rente af te spreken. Houd wel rekening dat verhuizen vaak ook geld kost. Het moet dus wel een dusdanig lagere rente worden dan de huidige situatie. Ook wanneer je een onmogelijke hypotheek hebt afgesloten, kan het interessant zijn om je woning te verkopen. Tijdens de verkoop van een woning kan je probleemloos en boetevrij af kan lossen. Dus kan je een geheel nieuwe hypotheek afsluiten. Heel interessant dus! Het laatste voorbeeld dat ik wil noemen is wanneer je goedkoper gaat wonen. De kans is namelijk groot dat de overwaarde voor jouw woning een stuk groter is dan die van de nieuwe woning.

Linkruil.org

Comments are closed.