Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vloerlampen. De lamp die op de vloer staat

Hanglamp, wandlamp en plafondlamp zijn vrij voor de hand liggende namen. Het is direct duidelijk waar de naam voor staat. Met het woord vloerlamp ligt dat wat anders. Er is ook een alternatieve naam, staande lamp, die minstens net zo vaak wordt gebruikt. Maar ook die naam beeld niet zo duidelijk uit wat hanglamp, plafondlamp en wandlamp wel voor elkaar krijgen.

Vloerlamp

Het maakt ook niet uit wat het beestje voor een naam heeft. Met twee namen komt de mensheid er wel uit dat met beide namen een lamp bedoeld wordt die op de grond staat. Een bureaulamp en een tafellamp staan ook, maar het is duidelijk dat deze niet op de vloer staan en dus ook niet als staande lamp door het leven gaan.

Veelgebruikte lamp

Vloerlampen worden veel gebruikt. Het zijn handige lampen omdat ze verplaatst kunnen worden. Even bijlichten met een hanglamp is een stuk moeilijker te realiseren dan even de staande lamp erbij nemen. Ook voor het richten van licht op iets ergens in de kamer is een fluitje van een cent met een staande lamp. Dat ‘iets’ kan bijvoorbeeld een boek zijn en de staande lamp heeft dan ook als één van de belangrijkste functies dat deze uitstekend fungeertals leeslamp.

Wat is er zoal te koop

Als u al een tijdje geen nieuwe lamp heeft hoeven kopen, dan kijkt u zich de ogen uit als u nu een verlichtingszaak binnen wandelt. Er worden nogal wat vloerlampen aangeboden. Veelal zijn het strakke lampen die zorgen voor een trendy look in iedere woonkamer.

Een iets afwijkende variant is de booglamp. De booglamp kan veilig in een hoek staan en de grote boog met aan het einde de lamp kunt u precies boven de plek hangen waar u wilt. Het is dus eigenlijk een soort tussenvorm van staande lamp en hanglamp.

Nieuwe vormen

Met de komst van led strips is er weer een nieuw soort van vloerlampen ontstaan. Strakke zuilen met inwendig de strip aangebracht en dan enkele gleuven die de zuil het licht af laten geven. Heel apart. Neem eens een kijkje online en laat je verrassen door de nieuwste trend op het gebied van verlichting.

Linkruil.org

Comments are closed.