Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vloerlampen en hanglampen, kies verlichting die past bij uw interieur

De wereld zit vol tegenstellingen, donker en licht, warm en koud, grote dieren en microscopisch kleine dieren en ga zo maar door. Bekijken we de mogelijkheden op het gebied van interieur, ook dan is dat een afspiegeling van de wereld wat betreft tegenstellingen.

Tegenstellingen in interieurs

In een interieur probeert men altijd een bepaalde stijl te handhaven. Rond past bij rond, en vierkant bij vierkant. Een strakke bank gaat nu eenmaal niet goed samen met een groot eiken wandmeubel. Wiltu verschillende stijlen met elkaar combineren, dan moet u goed oppassen dat deze stijlen niet vloeken met elkaar.

Een ander goed voorbeeld zijn kleuren. Houdt u van een bepaalde kleur, dan heeft u twee keuzes. Of u houdt het bij kleuren die dicht bij elkaar liggen in het spectrum, of u zoekt juist de contrasten op. Kies voor effen en neutrale kleuren wanneer u op zoek bent naar een rustige uitstraling en durf te kiezen voor kleur wanneer u uw woning van een paar mooie eyecatchers wilt voorzien.

Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige mensen hebben kijk op styling en andere weer wat minder. Maar u kan het maken van de juiste keuzes enigszins leren.Ook iemand zonder ‘smaak’ kan door zich te verdiepen, rond te neuzen en diverse woonzaken te bezoeken, een leuk interieur samenstellen.

Noodzaak van verlichting

Een van de belangrijkste onderdelen van ons interieur is verlichting. Door de overwegend lage temperaturen worden we nu eenmaal gedwongen om veel binnen te zitten. Bovendien werken we overdag en als het ‘s avonds donker is, dan zitten we thuis. In de winter hoeft u zelfs niet te wachten tot het avond is. Het wordt pas licht om half negen ’s ochtends en het wordt alweer langzaam donker vanaf vier uur ‘s middags. Goede verlichting is dan ook een essentieel onderdeel.

Hanglampen of vloerlampen?

De keuze van het type lamp heeft eigenlijk minder met smaak en stijl te maken. Lampen zijn vooral functioneel afgezien van de kleur en vorm. De keuze tussen hanglampen en vloerlampen, alhoewel ze beide precies het tegenovergestelde zijn, de ene hangt en de andere staat, is daarom vooral een kwestie van functionaliteit.Bekijk uw woning eens goed en bepaal welke soort verlichting u nodig heeft. Vervolgens kunt u kijken in welke stijl deze lampen verkrijgbaar zijn en deze afstemmen op uw interieur, smaak en wensen. Zo ontstaat er een prachtig geheel.

Linkruil.org

Comments are closed.