Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vloerlampen, veelzijdige lampen

U staat er niet elke dag bij stil, maar wordt er alleen maar mee geconfronteerd wanneer u een vloerlamp wilt of moet gaan kopen. Deze lampsoort is verkrijgbaar in zeer veel soorten, stijlen en uitvoeringen. U kunt het zo gek niet bedenken, maar voor elke interieurstijl, hetzij klassiek of modern, zijn er passende modellen staande lampen verkrijgbaar.

Vloerlampen

Eigenlijk klinkt staande lamp beter voor dit type lamp. Een spot in de vloer ingebouwd is namelijk geen vloerlamp al insinueert de naam dit wel. Nu zult u misschien zeggen dat een bureaulamp ook staat en daarmee heeft u helemaal gelijk. Echter bureaulampen worden niet tot de staande lampen gerekend. Staande lampen staan op de vloer.

Veel verschillende functies

Staande lampen kunnen verschillende functies hebben. Licht om bij te kunnen lezen is daar een belangrijk voorbeeld van. Een andere veelvoorkomende functie is die van sfeerverlichting. Denk aan een donkere hoek in de woonkamer die door de juiste verlichting ineens voor extra sfeer in de woonkamer zorgt.

Staande lampen hebben vaak de mogelijkheid om de lamp ergens op te richten, dat kan een boek zijn of een schilderij aan de wand. Zitten er meerdere lampen aan een staande lamp, dan kan men met één lamp ook meerdere functies tegelijkertijd vervullen. Dus zowel één lamp gericht op de leesplek, een andere op een schilderij en overige lampen wellicht op een ander onderdeel. Op deze manier werkt de lamp multifunctioneel.

Mobiliteit

Vloerlampen staan op de vloer en ze hebben hiermee geen vaste verbinding. Zo zitten wandlampen vast aan de wand en hanglampen en plafonnières zitten aan het plafond vast. Voor een staande lamp heeft u dus slechts een stopcontact in de buurt nodig.Dit maakt staande lampen eigenlijk de enige eenvoudig verplaatsbare verlichtingssoort. Het is dan ook altijd handig om in ieder geval één staande lamp in de kamer of de slaapkamer te hebben.

Veel stijlen

Waarschijnlijk omdat staande lampen op zoveel verschillende manieren kunnen worden ingezet, zijn er voor elke interieurstijl meerdere modellen en uitvoeringen om uit te kiezen. Het is dan ook leuk om eens een verlichtingszaak binnen te lopen en te zien met welke modellen de designers op de markt zijn gekomen. Dit kan natuurlijk ook online, want er zijn tal wat verlichtingssites met een groot assortiment aan lampen te vinden. Kijk op uw gemak eens rond en vind de juiste lamp passend bij uw wensen, smaak en budget.

Linkruil.org

Comments are closed.