Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vloerverwarming overbodige luxe?

vloerverwarming
Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in diverse vertrekken in hun huis. Sommige handige klussers leggen het zelf aan, maar de meeste mensen besteden deze klus uit aan een vakman. Maar is het het waard om vloerverwarming aan te laten leggen of is het eigenlijk een overbodige luxe? Het lijkt erop dat het zeker geen overbodige luxe is gezien het feit dat veel mensen vloerverwarming als hoofdverwarming voor hun huis kiezen omdat het blijkbaar effici├źnter is dan het verwarmen via centrale verwarming met behulp van een cv-installatie. De energierekening kan dus lager uitvallen omdat er dan minder gas wordt verbruikt en dat willen we eigenlijk allemaal wel.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming is dus een soort verwarming die onder vloer van een vertrek wordt aangelegd. Men kan tegenwoordig kiezen uit elektrische vloerverwarming of vloerverwarming waarbij water wordt verhit. Vloerverwarming is net zoals bij een gewone cv-installatie te bedienen met behulp van een thermostaat. Een groot voordeel van vloerverwarming is dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld zodat het overal in het vertrek aangenaam warm is. Bij centrale verwarming is het bijvoorbeeld op de plaats van de radiateur veel warmer dan ergens anders in de kamer. Die gelijkmatige verdeling van de warmte over de kamer ervaren veel mensen als bijzonder prettig. Het hangt natuurlijk wel af van de soort vloer in welke mate de kamer wordt verwarmd, maar dat spreekt uiteraard voor zich.

Voordelen en nadelen vloerverwarming

Als voordeel is dus te noemen dat het minder energie verbruikt en dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de kamer. Daarnaast zorgt het aanleggen van vloerverwarming er ook voor dat uw huis in waarde stijgt, mocht u uw huis ooit willen verkopen.
Als nadeel is te noemen dat het aanleggen van vloerverwarming arbeidsintensief is, er moeten immers onder de vloer leidingen worden geplaatst en dat is niet een van de meest eenvoudige klusjes. Een ander groot nadeel is het feit dat bij een lekkage de vloer weer moet worden opengebroken om erbij te komen en dat is lastig als er bijvoorbeeld een parketvloer is gelegd. Daarnaast duurt het langer dan bij een cv-installatie voor uw huis is opgewarmd.

Zorg voor goede isolatie

Net als bij een gewone cv-installatie is het aan te raden uw huis goed te isoleren om zo min mogelijk warmte te verliezen. Dat bespaart u behoorlijk wat op jaarbasis, u verbruikt immers veel minder energie op die manier en dat is mooi meegenomen.

Linkruil.org

Comments are closed.