Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vochtbestrijding: plan van aanpak

Wanneer er vocht in de woning is, dan is het belangrijk dat er gekozen wordt voor vochtbestrijding. Veel mensen hebben last van doorslaand vocht en dit treedt vaak op bij oudere huizen of wanneer ze  schade hebben opgelopen aan een van de buitenmuren. Het kan worden veroorzaakt door hagel, sneeuw en door de regen.

 

Gevolgen van vocht

Het vocht gaat langzaam door de muren in en brengt gestaag schade aan. Dit is een proces dat gemakkelijk een jaar kan duren. Het is belangrijk dat er aan vochtbestrijding wordt gedaan. Goede isolatie is een keuze die gemaakt kan worden. Het doorslaand vocht kan hiermee namelijk worden aangepakt.

De isolatie kan dan aan de buitengevel worden geplaatst. Dit houdt in dat er een isolerende laag wordt aangebracht aan de buitenzijde, de regen wordt hierdoor afgeweerd. Als deze keuze wordt gemaakt als vochtbestrijding dan hoeven de eventueel kapotte voegen niet hersteld worden. Maar het moet wel onderhouden worden wanneer de keuze voor een extern isolatiesysteem wordt gemaakt.

 

Vochtbestrijding: enkele mogelijke manieren

Er zijn verschillende manieren om van start te gaan, en dit afhankelijk van de oorzaak. Een mogelijkheid is het impregneren van de muur. Een andere naam hiervoor is hydrofoberen. De gevel moet hierbij eerst hersteld worden en dan kan de impregnatie van start gaat.

Er wordt dan een waterafstotende laag aangebracht die om de tien jaar ongeveer vernieuwd moet worden.

Er is nog een manier die als vochtbestrijding ingezet kan worden, en dat is het toepassen van interne isolatie. Hierdoor kunnen aanwezige vochtproblemen letterlijk geïsoleerd worden. Als je dit als succesvolle manier van vochtbestrijding wil inzetten dan moet er ook gekozen worden voor impregnatie van de buitenmuur.

 

Hoe ga je nu van start?

Wanneer er sprake is van vocht in de woning dan kun je dat zelf aanpakken, maar doe dit alleen bij voldoende eigen kennis. Foutief werken maken de problemen meestal alleen erger.

Je kan ook iemand laten komen die professioneel bezig is met vochtbestrijding. Vraag van tevoren dan een offerte aan zodat je weet wat het je gaat kosten en waar je aan toe bent.

Linkruil.org

Comments are closed.