Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vochtproblemen en uw kruipruimte

Vochtproblemen

Vochtproblemen in uw kruipruimte? De meeste huizen in Nederland bezitten een kruipruimte. Waarschijnlijk zult u deze ruimte nauwelijks bezocht hebben in de tijd dat u in uw huis woont. Wellicht toen er een nieuwe keuken geplaatst werd of toen er snoeren weggewerkt dienden te worden, dit zijn namelijk de meest voorkomende situaties.

Jammer genoeg is de kruipruimte voor veel mensen een ruimte van het huis die nauwelijks ‘gezien’ en betreden wordt. Toch is het een zeer belangrijke ruimte in een huis waar best veel mogelijkheden mee zijn. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan het vergroten van het woonoppervlak, vaak een uitbouw of serre als eerste ingeving. Zeker een goede mogelijkheid, echter, onder uw huis ligt gemiddeld genomen 45-50 vierkante meter voor het oprapen!

Wanneer er behoefte is aan het vergroten van het woonoppervlak, is deze ruimte een aantrekkelijke optie. Denkt u er maar eens over na, het betreft al gauw zo’n 45-50 vierkante meter wat onder uw huis verborgen ligt. Een belangrijk voordeel voor het gebruiken van de kruipruimte is dat u geen uitbouw of serre hoeft te maken wat ten koste gaat van uw tuin. Dus, wel degelijk de moeite om eens beter te bekijken.

Er zijn vele huishoudens die de kruipruimte associëren met vochtproblemen. Dit wordt veroorzaakt door het stijgende grondwater en na dagen van flinke regen kan het vochtgehalte ook stijgen. Indien er sprake is van een grote hoeveelheid vocht onder uw huis, is het raadzaam daar iets mee te doen. De gevolgen kunnen uiteindelijk groot zijn. Denkt u maar aan corroderende leidingen, een hele klus om deze na een tijdje te vervangen. Schimmelvorming in de kruipruimte wat ongedierte aantrekt en een enorme stank kan produceren. Daarnaast wordt de onderkant van uw begane grondvloer nat en dit vocht kan optrekken naar boven. Hetgeen kan invloed hebben op uw huidige vloer van de woonkamer.

Het is van groot belang dat u de kruipruimte onder uw huis goed verzorgd en dus zoveel mogelijk vochtvrij houdt.

Linkruil.org

Comments are closed.