Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Vuurwerk kopen in Duitsland

illegaal vuurwerk

illegaal vuurwerk (Wikimedia Commons)

Het nieuwe jaar wordt bij veel Nederlanders ingeluid met heftig knalvuurwerk en veel vuurpijlen. Soms wordt er een compleet maandsalaris  aan vuurwerk afgestoken. In Nederland zijn de regels voor het verkopen van vuurwerk streng en is het vuurwerk duur.  Daarom zijn er steeds meer Nederlanders die het vuurwerk  in België of Duitsland kopen.

Het vuurwerk moet in ons land aan strenge regels voldoen, deze zijn vastgelegd in het vuurwerk besluit. In België mag het hele jaar vuurwerk worden verkocht. Ook de zware strijkers die in Nederland verboden zijn mogen  in België worden verkocht.  In het algemeen geldt dat vuurwerk dat verkocht wordt in België meestal zwaarder is dan in Nederland. In feiten mogen Nederlanders die het zware vuurwerk zoals strijkers niet importeren naar Nederland.

Nederlanders die dichtbij de Duitse grens wonen  kopen vuurwerk in Duitsland.  Voor Duitsland gelden min of meer dezelfde verkoopregels voor het vuurwerk dan in Nederland. In Duitsland mag het vuurwerk  ook alleen de laatste 3 verkoopdagen voor het nieuwe jaar verkocht worden. Verder  is in Duitsland ook het zware vuurwerk zoals strijkers verboden. In Duitsland mag daarentegen het vuurwerk wel verkocht worden in een gewone supermarkt  zoals de Aldi en de Lidl. De verkooplocaties in Duitsland hoeven geen sprinklerinstallatie te hebben zoals dat wel in Nederland verplicht is. Hierdoor is het vuurwerk goedkoper in Duitsland en kopen Nederlanders die in de grensstreek wonen massaal vuurwerk in Duitsland.

Niet alleen vuurwerk wordt gekocht in Duitsland ook voor andere artikelen gaat men vaak winkelen in Duitsland. Het gaat hier om sterke drank, sigaretten en cosmetica. Autoaccessoires zoals bijvoorbeeld winterbanden zijn in Duitsland goedkoper dan in Nederland.

Linkruil.org

Comments are closed.