Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Waar moet je precies op letten bij het kopen van een zonne-energie systeem? De prijs van de zonnepanelen wordt gebaseerd op het totaal geleverde piekvermogen, dit wordt ook wel uitgedrukt in Wattpiek of Wp. Je hebt echter meer nodig dan alleen de panelen als je energie op wil wekken. Dus waar moet je dan precies opletten bij het kopen van zonnepanelen? Je hebt een compleet zonnepanelen systeem nodig en dan heb je meerdere componenten nodig die ook van invloed zijn op de totaalprijs. Je hebt namelijk de zonnepanelen zelf nodig, maar ook een omvormer, een montagesysteem en daar horen bekabeling en stekkers bij en dan nog de installatie. Je kunt ook verzekeringen afsluiten en dan heb je nog de financiering die geregeld moet worden. Misschien sluit je een lening af om zonnepanelen te kunnen plaatsen en dan betaal je hier ook rente over. Er kan altijd een vergelijking worden gedaan naar wat de kosten zijn van de zonnepanelen. Er wordt dan gekeken naar de prijs per Wp.

 Zonnepanelen prijs berekenen
Als je zonnepanelen wil dan kun je voor jouw situatie de prijs van de zonnepanelen laten berekenen. Als je dan toch aan het rekenen bent kun je meteen het rendement laten berekenen. Je kunt dan zien in hoeveel tijd je alles terug gaat verdienen en wat het je op gaat leveren. Binnen korte tijd kun je je investering namelijk terugverdienen en daar doe je je voordeel mee. Het is daarom een goede keuze als je in de toekomst wil investeren dat je voor zonnepanelen gaat. Voor je portemonnee is het een goede keuze, maar ook voor de maatschappij, het milieu. Zorg er daarom voor dat je laat berekenen hoeveel het je gaat kosten en hoeveel het je op gaat leveren en bekijk dat verschil eens. Dat is toch alleen al een reden om voor de zonnepanelen te kiezen? Maak tijd voor de berekeningen en laat het maar eens goed op je inwerken.

Kijk voor meer informatie op de website van Solarwijzer en met name op webpagina zonnepanelen kopen voor uitgebreide informatie hierover.

Linkruil.org

Comments are closed.